Siirry pääsisältöön

Osallistu kilpailuun!

Voit voittaa Tempur-tyynyn

Pariisin lumo ei lakastu

Sisustus
Romanttinen Pariisi säilyy suomalaismatkailijoiden suosituimpana kaupunkilomakohteena. Se hellii tarjonnallaan lapsiperhettä, kulttuurimatkailijaa ja nuoria rakastavaisiakin.
Teille kahdelle
Jim Morrisonin hauta PariisissaKahdenkeskinen pitkä viikonloppu Pariisissa täyttyy romanttisista kävelyretkistä, loistavista aterioista ja tietysti shoppailusta. Jos katukahvilaromantiikka on jo nähty, kannattaa hurauttaa metrolla Père Lachaisen hautausmaalle kauhuromanttiselle kävelyretkelle. Kauniisti nuhjaantuneelta hautuumaalta viimeisen leposijansa ovat saaneet lukuisat ranskalaisen taide- ja kulttuurielämän vaikuttajat – sekä tietysti legendaarinen rokkikukko Jim Morrison. Et tarvitse karttaa, sillä Morrisonin haudalle löytää kun seuraa boheemisti pukeutuneiden pyhiinvaeltajien letkaa. Doorsin laulusolistin hautapaadelle kulkee aina, päivästä ja kellonajasta riippumatta, reppuselkäisiä faneja ja rokkiromantikkoja.
Suihkulähde PariisissaKaupungin romanttisin kulinaarinen lounas löytyy 16. kaupunginosasta, Bois de Boulognesin metsästä Le Pré Catelan -ravintolasta. Kahdella Michelin-tähdellä kukitettu gourmet-ravintola kuulostaa tietysti kalliilta, mutta lounasmenun saa jo 60 eurolla – illallisaikaan michelintasoinen ruoka on aivan eri hinnoissa! Lisäksi ravintolan arkkitehtuuri on henkeäsalpaava ja terassilla nautittu lounas unohtumaton elämys kaikille aisteille.
Ja sitten shoppaamaan! Mikäli Pariisin suuret tavaratalot Printemps ja Lafaytte eivät houkuta tai budjetti ei veny kaupungin lukuisien luxus-putiikkien hintatasoon, kannattaa suunnata Pariisin isolle mutta sympaattiselle kirpputorille nimeltään Les Puces de Paris. Siellä parisentuhatta kauppiasta myy kirjaimellisesti aivan kaikkea maan ja taivaan väliltä. Esimerkiksi vaatetarjonta on valtaisa eikä tarvitse pelätä, että samaa hepenettä kävelisi heti vastaan koti-Suomessa. Romanttisen illallisen voi virittää vaikkapa latinalaiskortteleihin, johonkin rue Mouffetardin monista etnisistä ravintoloista. Tunnelma on eloisa eikä lompakko tule merisairaaksi, sillä täällä syö hyvin parilla kympillä.
Notre Dame   
Lue lisää!
 
Kulttuurinnälkäiselle
Loputtomia taide-elämyksiä janoavalle Pariisi on New Yorkin ohella maailman pääkaupunki. Katsottavaa ja koettavaa riittää, vaikka Pariisissa kävisi vuosittain: klassikot pitävät pintansa ja aina löytyy näkemisen arvoisia uutuuksia.
 
Da Vinci-koodin vauhtia Louvressa
Da Vinci-koodin vauhtia Louvressa

Hiukan toisenlaisen Pariisi-kulttuuriviikonlopun voi tehdä vaikka Dan Brownin dekkarisuosikin Da Vinci -koodin hengessä ja askelmerkeillä! Kierros alkaa maailman kuuluisimmasta taidemuseosta Louvresta, josta myös Da Vinci -koodi lähtee liikkeelle. Eikä Louvrea tarvitse kiertää tiiliskiviromaani kädessä, sillä aiheesta on ilmestynyt suomeksi ”matkaopas”. Da Vinci -koodin matkapäiväkirja, sekin suosikkikirjailija Brownin käsialaa, johdattelee romaanin tapahtumapaikoille ja kertoo taustoja taideteoksista ja arkkitehtuurista.

Carouselin aukio ja silta, Saint-Sulpicen kirkko, Jardin des Tuileries… Pariisin tutut maamerkit ja kohteet näyttäytyvät aivan uudessa valossa, kun niitä katsoo Da Vinci -koodin päähenkilöiden Robert Langdonin ja Sophie Neveun silmin! Da Vinci -koodin hengessä matkustava majoittuu luonnollisesti Hotel Ritziin, vaikkei se kaupungin edullisimpiin majataloihin kuulukaan.
 
Lue lisää!
Dan Brown: Da Vinci -koodi
Dan Brown: Da Vinci -koodin matkapäiväkirja
 
Lapsille ja aikuisille
Lapsiperheiden Pariisi-elämys on yhtä kuin Disneyland Paris. Marne-La-Valléessa aivan Pariisin ulkopuolella sijaitseva huikea teemapuisto runsaine oheispalveluineen tarjoaa päiväkausiksi nähtävää ja koettavaa paitsi pikkuväelle myös aikuisille. Jos nimittäin Prinsessa Ruususen linna tuntuu turhan miedolta, voi jännityksennälkäänsä ruokkia vaikkapa Pirates of the Caribbean -ajelulla tai hyppäämällä Phantom Manoriin, kummituskartanoon.
Pariisin Disneylandissa ovat läsnä kaikki Disneyn rakastetuimmat hahmot eikä elämysten viimeistelytasosta ole tingitty – laatu on samaa luokkaa kuin kahdessa Yhdysvaltaissa sijaitsevassa Disney-teemapuistossa. ”Eurodisneyssä” majoituspalveluita riittää jokaiselle kukkarolle. Perhe kannattaa silti viedä myös Pariisin kaupunkiin, jos ei muuta niin yhdelle upealle illalliselle. Mikäli budjetti vain kestää, sopiva kohde voi olla vaikka kolmen Michelin-tähden Ledoyen. Vaikka euroja palaa, on elämys taatusti yhden keskinkertaisen etelänmatkan arvoinen.
Lue lisää!
 
Louvre
Louvre

Vinkki!

Sinne pääsee helposti! Pariisiin pääsee mukavasti suorilla lennoilla Suomesta. Ainakin Finnair, Air France ja Blue 1 lentävät Helsingistä Pariisiin ilman välilaskuja. Lentoja on sen verran tiuhaan tahtiin, että jokainen löytää varmasti mieleisensä kellonajat lähdölle ja paluulle. Lue lisää www.matkaporssi.com
 
fakta: Kulinaarinen elämys budjettihintaan
Harvalla meistä on varaa ruokailla Michelin-tähdilla varustetuissa ravintoloissa, mutta lounasaikaan gourmet-elämyksistä pääsee nautiskelemaan pienemmälläkin budjetilla. Ihan parilla kympillä ei Michelintasoinen lounaskaan irtoa, mutta monissa Pariisin loistoravintoloissa lounasmenu maksaa silti vain kolmanneksen siitä mitä illallismenu kustantaa.
Vaikka Le Pré Catelanin 60 euron lounasmenu kuulostaa kalliilta, on syytä muistaa sen olevan täydellinen elämys siinä missä huvipuistovierailu tai teatteri-iltakin. Gourmet-aterian muistaa pitkään, ja näissä paikoissa palvelu on joko loistokasta tai legendaarisen ynseää – unohtumaton kokemus sekin! Michelin-lounaasta riittää taatusti kerrottavaa myös tutuille.