Parsa löysi tiensä suomalaisten ruokapöytään – eniten syödään pääkaupunkiseudulla

Keittiö

Parsa on kevään odotetuimpia kasviksia. Yli 70 % myynnistä tapahtuu huhtikuun puolesta välistä kesäkuun puoleenväliin, jolloin on myös parsan satokausi Euroopassa. Keski-Euroopassa parsan viljelyllä on pitkät perinteet ja parsa onkin siellä yhtä odotettu herkku kuin Suomessa varhaisperunat.

– Euroopan kauden aloitus riippuu aina säistä ja tänä vuonna Espanjan kausi alkoi jo maaliskuun lopulla. Unkarin kausi alkaa tavallisesti huhtikuun puolivälin paikkeilla, kuten myös Kreikassa. Suomessa parsan viljely on vielä vähäistä, mutta myös kotimaista parsaa pyritään mahdollisuuksien mukaan saamaan K-kauppojen valikoimiin. Talvikaudella parsaa saadaan Perusta ja Meksikosta, kertoo Keskon vihannesten ostopäällikkö Liisa Eronen.

Parsan ystävät asuvat pääkaupunkiseudulla

K-kauppojen parsan myynti on kasvanut viime vuosina keskimäärin 20 % vuosittain. K-Plussa-asiakkaiden ostosdatasta koostettu kartta paljastaa kuinka paljon parsaa ostetaan suhteessa muihin ruokaostoksiin. Pääkaupunkiseutulaiset ostavat noin 40 % K-kauppojen parsasta. Pääkaupunkiseudun lisäksi parsaa ostetaan paljon myös Ahvenanmaalla, Turun seudulla, Pohjanmaan rannikolla, Hämeenlinnan ympäristössä sekä Rovaniemellä. Eniten parsaa syödään Kauniaisissa ja Ahvenanmaan saaristossa.

Suunnilleen 95 % K-kaupoissa myydystä parsasta on vihreää ja 5 % valkoista. Vihreä parsa kasvaa maan pinnalla ja valkoinen mullan alla. Vihreän parsan ravintoarvo on valkoista parsaa parempi sisältäen A-, B- ja C-vitamiineja sekä rautaa. Kasvatustavasta johtuen valkoinen parsa on kuitenkin vihreää kalliimpaa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

K-ruoka.fissä ylivoimaisesti suosituin parsaresepti on tänä keväänä on ollut keitetty parsa ja helppo hollandaisekastike. Seuraavaksi suosituimmat ovat lohi-parsapiirakka ja parsapasta.

Lisätietoa parsasta K-ruoka.fissä sekä suosituimmat parsareseptit >

 

Yli 900 K-ruokakaupan asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-citymarket, K-supermarket ja K-market. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lähde: News Cision