MAINOS

Parvekegrillaaminen kuumentaa tunteita

Piha

Parvekkeella grillaaminen aiheuttaa kesäisin erimielisyyksiä . Taloyhtiö ei voi automaattisesti puuttua parvekegrillaamiseen, sillä asunto-osakeyhtiölain mukaan parveke kuuluu osakkaan hallintaan. Lue pelisäännöt!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

– Jokaisella on oikeus viettää parvekkeellaan normaalia elämää, Isännöintiliiton lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm toteaa.

Taloyhtiön johto eli isännöinti ja hallitus eivät voi puuttua osakkaiden parvekegrillaamiseen, elleivät he pysty osoittamaan, että grillaaminen aiheuttaa todellisen turvallisuusriskin. – Tällainen tilanne voi tulla vastaan, jos parveke on kokonaan puurakenteinen, Furuhjelm pohtii.

Parvekkeella ei myöskään saa grillata, jos pelastusviranomainen on kieltänyt grillaamisen. Isännöinti selvittää alueen pelastusviranomaisten määräykset asiasta.

Parvekegrillaamisen pelisäännöt

Grillivarras parvekegrillaamisen pelisäännöt
Hiiligrilliä saa käyttää parvekkeella ainoastaan, jos grilliastia on hyvässä kunnossa ja turvallinen.

Parvekegrillaamista varten kannattaa laatia yhteiset pelisäännöt, joita kaikki sitoutuvat noudattamaan. Pelisäännöissä voidaan esimerkiksi määritellä, että parvekkeella saa grillata ainoastaan sähkögrillillä.

– Tärkeintä on muistaa, että tässä on kyse yhteisesti sovituista pelisäännöistä. Niiden rikkominen ei voi johtaa toimenpiteisiin, kuten asunnon hallintaanottoon, Furuhjelm jatkaa.

Parvekegrillaaja, muista nämä pelisäännöt

  1. Avotulen tekeminen on kiellettyä eli parvekkeella ei saa grillata kertakäyttögrillillä.
  2. Sähkö- ja kaasugrillit ovat turvallisimmat vaihtoehdot, ja niillä voi grillata parvekkeellakin.
  3. Hiiligrilliä saa käyttää parvekkeella ainoastaan, jos grilliastia on hyvässä kunnossa ja turvallinen. Huonokuntoinen hiiligrilli on turvallisuusriski.
  4. Ota naapurit huomioon. Äänentasoa on laskettava hiljaisuuden aikaan eli noin iltakymmenen ja aamuseitsemän välillä.

 

Lähde: Isännöintiliitto

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

grillaaminen parvekkeella parvekegrillaaminen sähkögrilli