MAINOS

Perennat houkuttelevat perhoset pihaasi

Piha

Perhoset tuovat lisäväriä ja elävyyttä puutarhaan. Hyvät perennat ja muut houkutuskasvit saavat myös harvinaiset vaeltajat pysähtymään ruokailutauolle.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Pysyvyyttä perhospuutarhaan saadaan istuttamalla monivuotisia kasveja koko kesän kukkiviksi laajoiksi ryhmiksi. Perhoset havaitsevat parhaiten suuret kukkaryhmät. Niiden avulla voidaan houkutella perhoset lisääntymään pihalla ja varmistaa uusien sukupolvien lepattelun seuraavina kesinä. Istuttamalla sopivia kasveja, perhoset viihtyvät pihassa keväästä syksyyn asti.

Perennojen avulla on helpointa toteuttaa varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn kukkiva perhospuutarha. Valinnan mahdollisuudet ovat niin runsaat, että istuttaja voi päästää luovuutensa valloilleen. Hyvät perennat houkuttelevat puutarhamyymälässäkin perhosia, joten vierailemalla useamman kerran kesässä myymälöissä saa hyviä vinkkejä perhoskasvien hankintaan. Samalla tavoin ideoita kannattaa hakea naapureilta ja puistoista.

Punatähkä

Punatähkä

Nämä perennat ovat herkkua perhosille

Kevään parhaimpia perhosperennoja ovat kevätvuohenjuuri, kaukasianpitkäpalko, kiurunkannukset ja laukkaneilikka. Kesän edetessä on mäkitervakon, keltapäivänliljan, mirrinmintun ja rentoakankaalin vuoro houkutella perhosia.

Keskikesän parhaita perhosten houkuttelijoita ovat punahatut, rantakukat, yrtti-iiso, loistotädyke, väriminttu, punatähkä, siperianampiaisyrtti ja mäkimeirami. Loppukesän ja syksyn perhoshaaveja ovat kaikki nauhukset, syysleimu, syysasteri ja purppurapunalatva.

 

Siperianampiaisyrtti

Siperianampiaisyrtti

Sitruuna-ajuruoho

Sitruuna-ajuruoho

Lisätietoja: Taimistoviljelijät ry

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

perennat perhonen perhospuutarha