Siirry pääsisältöön

Osallistu kilpailuun!

Voit voittaa Tempur-tyynyn

Perhe lomailee

Sisustus
Lapsiperhekin voi lomamatkailla monella tavalla. Etsimme kevätkauden tarjonnasta mielenkiintoisimmat ”erilaiset” helmet – sinun ja perheesi iloksi!
Suomen MatkatoimistoSPORTTISIN
Tukholman maraton
Kenelle: kovakuntoisille ja heidän tsemppareilleen
Hinta: lento+hotellipaketti 399 €/henkilö (lisäksi ilmoittautumismaksu maratonille 69 €/henkilö)
Äidille tai isukille lenkkarit jalkaan ja numerolappu rintaan – ja tenavat reitin varrelle kannustamaan! Pohjoismaiden hienoin ja ”suomalaisin” maratonjuoksu starttaa lauantaina 31.5. Tukholman olympiastadionilta. Härmän poikia ja tyttöjä osallistuu perinteisesti tuhatpäin Tukholman kauniissa maisemissa juostavaan massatapahtumaan. Perhelomaksi maratonreissu muuttuu helposti lisäämällä pari hotelliyötä ja ottamalla ohjelmaan Ruotsin pääkaupunkiin tutustumisen. Pikkuväen suosikkikohde on klassinen Gröna Lundin huvipuisto, ruotsalaisten vastine Linnanmäelle.
 
CunardKALLEIN
Atlantin ylitys Queen Mary II -risteilijällä
Kenelle: luxusta janoaville
Hinta: yhdensuuntaisen risteilyn (Southampton-New York) hinnat alkavat n. 1000 eurosta, kalleimmassa sviitissä matka maksaa n. 20 000 euroa, tämän lisäksi lennot Suomesta Englantiin ja New Yorkista Suomeen
Ainut todella tyylikäs tapa saapua New Yorkiin on rantautua Manhattanille aamuhämärissä maailman upeimmalla loistoristeilijällä! Queen Mary II:ssa on menneen maailman lumovoimaa, jonka rinnalla kotoiset ruotsinlaivat vaikuttavat kovin arkisilta. Atlantin ylitys kestää kuusi päivää ja isolla laivalla riittää puuhaa niin vanhemmille kuin lapsillekin – aktiviteeteista tärkein on tietysti itsensä hemmottelu muun muassa aluksen monissa ravintoloissa.
Lisätietoja: www.cunard.com
 
DeturEDULLISIN
Antalya, Turkki
Kenelle: optimaalista hinta/laatusuhdetta etsiville
Hinta: viikkohinnat kevätkaudella alk. 369 €/henkilö
Markkinoiden huokeimmat ja hinta/laatusuhteeltaan parhaat rantalomat suuntautuvat Bulgarian Sunny Beachin ohella Turkin ”Rivieralle”. Antalyassa viihtyvät sekä leppoisasta auringonotosta ja hyvistä ruokaravintoloista pitävät vanhemmat kuin discoteekin jytkeeseen himoavat teinitkin. 45 kilometrin päässä sijaitseva Belek on Turkin vastaus golf-kansan vaatimuksiin – ja taas hinta kohtaa laadun paremmin kuin monissa muissa golf-kohteissa.
Lisätietoja: www.detur.fi
 
Leppoisalle lomalle ThaimaahanLEPPOISIN
Koh Samui, Thaimaa
Kenelle: täydellistä stressilomaa kaipaaville
Hinta: alk. 1232 €/henkilö
Chawengin lumivalkoiset hiekkarannat ja rasvatyyni Siaminlahden pinta luovat täydelliset puitteet stressinpoistolomalle. Rannat ovat turvallisia lapsillekin ja hotellien uima-altaillakin riittää puuhaa pikkuväelle. Aktiviteeteista moninaiset vesiurheilumuodot ovat suosituimpia, mutta Samuin paras aktiviteetti on kuitenkin leppeän rantapäivän päätteeksi satamaravintolassa nautittu illallinen meren herkuista. Samuin lentokenttä on varmasti yksi maailman erikoisimmista ja nähtävyys sinänsä.
Lisätietoja: www.matkaporssi.com
 
TemamatkatEKSOOTTISIN
Armenia
Kenelle: perheelle joka on jo käynyt kaikkialla muualla
Hinta: alk. 2045 €/henkilö
Jos Afrikka on jo nähty ja Vietnamissakin käyty, eksotiikannälkäinen isukki vie perheensä kymmenen päivän mittaiselle Armenian kiertoajelulle. Lapsille Armenia tarjoaa taatusti toisenlaisen tavan viettää lomaa, sillä Azerbaidzanin ja Georgian kainalossa piilotteleva lilliputtimainen ”Nooan maa” ei juhli huvipuistoilla ja muumimaailmoilla vaan kauniilla luonnolla ja kaikkialla läsnäolevalla historialla. Temamatkojen Armeniakiertueen täysipainoiseen ohjelmaan kuuluvat myös armenialaiset perinneruoat.
Lisätietoja: www.temamatkat.fi
 
MatkapörssiURBAANEIN
New York, Yhdysvallat
Kenelle: kaikille maailman kiihkeimmän metropolin sykkeestä pitäville
Hinta: alk. 611 €/henkilö (3 vrk)
Washington saattaa olla Yhdysvaltain pääkaupunki, mutta New York onkin koko maailman pääkaupunki! Aikuisille Manhattan on loputon elämysten ja ideoiden keidas, lapsille muun muassa Keskuspuiston ”kivinen” eläintarha on mainio paikka. Bronxin puolelta löytyy isompi eläintarha, jossa asustelevat New Yorkin kuuluisat tiikerit. Jos metropolin syke käy liian kiivaaksi, kannattaa vuokrata auto ja hurauttaa päiväksi maaseudun rauhaan. Yllättävän äkkiä New Yorkin ulkopuolella avautuu maalaismiljöö.
Lisätietoja: www.matkaporssi.com
 
OTA HUOMIOON NÄMÄ 5 SEIKKAA
Luxusta pikkurahalla?
Monissa kaukomaiden kohteissa viiden tähden hotelli ja luxus-luokan hemmottelu onnistuu murto-osalla siitä mitä vastaava palvelu maksaisi esimerkiksi Euroopan kohteissa. Hyvä esimerkki tästä on Thaimaa.
• • Liikkuminen lasten kanssa
Kaupunkihotellien hissit saattavat olla ahtaita lastenrattaille, toisaalta monissa rantakohteissa on jo hotellialueella korkeuseroa siinä määrin että kulkeminen vaunujen tai rattaiden kanssa on hankalaa.
• • • Rokotukset
Hepatiittirokotus on hyvä ottaa vaikka matkustaisi ”vain” Välimerelle – kaukomaille suunnattaessa se on jo välttämätön. Tarkista samalla oma ja perheesi muu rokotustilanne.
• • • • Pikkuväelle puuhaa lennon ajaksi
Perhelomamatkan raskain vaihe on paluulento Suomeen. Muista varata tenaville riittävästi puuhaa kotimatkan varalle, muutoin stressiloman loppupätkästä voi tulla yllättävän stressaava!
• • • • • Ole ennakkoluuloton!
Rodos ja Gran Canaria ovat kivoja, mutta niin on moni muukin kohde. Ota rohkeasti selvää sinulle entuudestaan vieraista kohteista ja anna itsellesi mahdollisuus iloisiin yllätyksiin.