MAINOS

Perusturve ehkäisee juuresten nahistumisen

Piha

Juurekset nahistuvat helposti varastoinnin aikana. Säilytyspaikan pitää olla tarpeeksi viileä ja ilmankosteuden sopiva. Perusturve estää nahistumisen ja varastotautien leviämisen.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Porkkanan, palsternakan, lantun ja muiden juuresten sadonkorjuuta voi venyttää myöhäissyksyyn, sillä ne säilyvät maassa pikkupakkasessakin. Sadonkorjuun jälkeen juurekset varastoidaan kellariin tai kylmiöön. Liian kuivassa säilytyspaikassa ne nahistuvat helposti.

– Voit estää juuresten nahistumisen hautaamalla ne perusturpeeseen. Levitä muoviastian pohjalle kerros turvetta ja lado juureksia sen päälle. Peitä juurekset vielä ohuella turvekerroksella. Näin ne eivät haihduta nestettä ja eivätkä siksi nahistu, Biolanin puutarhaneuvoja Riikka Kerttula vinkkaa.

Lannoittamaton ja kalkitsematon perusturve estää myös varastotautien, kuten harmaahomeen, leviämisen.

– Perusturve on hapanta, ja se ehkäisee tautien kasvua. Kun porkkanat eivät kosketa toisiaan, vaan joka välissä on turvetta, yksi sairastunut porkkana ei tartuta muita, Kerttula opastaa.

Perusturpeessa säilyvät myös kukkamukulat

Perusturve auttaa myös kukkamukuloita ja -juurakoita selviämään talvesta.

– Esimerkiksi daalioiden säilytystä kannattaa kokeilla vaikka kylmiössä tai muussa viileässä tilassa, johon ei pääse pakkanen.

Pakkasen nipistettyä daalioiden maanpäälliset osat ne leikataan pois ja juurakot nostetaan maasta. Juurakoiden annetaan kuivahtaa ja sen jälkeen ne peitetään kokonaan perusturpeella ja viedään viileään odottamaan kevättä.

6411960054424

Biolan Perusturve on puhdasta, vaaleaa rahkaturvetta, jota ei ole lannoitettu eikä kalkittu.

Lisätietoja:

Biolan Oy

www.biolan.fi

Lähde: Biolan Oy, kuvat: SXC.hu, Biolan Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

juurekset juures suojaturve turve