MAINOS

Pesukoneiden ja astianpesukoneiden vesivahingot kasvavat eniten

Talo

Löysistä liitoksista ja murtuneista pesukoneiden putkista aiheutuvat vahingot ovat nopeimmin kasvava vuotovahinkotyyppi. Katso videolta vinkit ja miltä 3D-kuva vesivahingosta näyttää! 

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Vuotovahinkojen korjaaminen on kallista ja aikaa vievää. Pienimmissäkin tapauksissa rakenteita puretaan ja kuivataan. Vielä hankalammaksi tilanne menee, kun asuminen omassa kodissa vaikeutuu tai voi olla jopa mahdotonta.

Löysistä liitoksista ja murtuneista pesukoneiden putkista aiheutuvat vahingot ovat nopeimmin kasvava vuotovahinkotyyppi. Kylmälaitteiden ja pyykin- tai astianpesukoneiden huomaamaton vuoto voi paljastua vasta, kun rakenteille on jo aiheutunut vaurioita. 

– Astianpesukone on hyvin tyypillinen vuotovahingon aiheuttaja. Tärkeintä on muistaa, että asennus hoidetaan ammattilaisilla ja toisaalta muistetaan koneen käytönaikainen valvonta, muistuttaa vakuutusjohtaja Mika Viipuri If Vahinkovakuutusyhtiöstä.

Vakuutusyhtiöt maksavat vuosittain korvauksia yli 30 000 vesivahingosta


Astianpesukoneen alle kannattaa aina asentaa muutaman kymmenen euron hintainen vuotokaukalo.

Rahassa korvaukset ovat noin 130 miljoonaa euroa.* Suunta ei ole laskemaan päin.

Vesivahinkoa on melko vaikea kuvitella, jos sellaista ei ole omalle kohdalle sattunut. Siksi If tarttui tuumasta toimeen Helsinki Design Weekin ehdottaessa vesivahingon kuvaamista 3D-visuaalina. 3D-visuaalin tarkoituksena on kuvan avulla havainnollistaa katsojalle astianpesukoneen aiheuttama vuotovahinko. Vesivahinkovisuaali on esillä kauppakeskus Itiksessä.

– Tämä on käsittääkseni ensimmäinen kerta, kun tällaisia kuluttajia aktivoivia tempauksia tehdään Suomessa tällä tavalla. Odotamme jännityksellä, millä tavoin kauppakeskus Itiksen noin 30 000 päiväkävijää suhtautuvat kuvaan ja haluavatko he itse asettua mukaan ja ottaa kuvia, sanoo Helsinki Design Weekin perustaja ja johtaja Kari Korkman.

Vuotokaukalo on hintansa väärtti


Löysistä liitoksista ja murtuneista pesukoneiden putkista aiheutuvat vahingot ovat nopeimmin kasvava vuotovahinkotyyppi.

Astianpesukoneen alle kannattaa aina asentaa muutaman kymmenen euron hintainen vuotokaukalo, joka johtaa koneen alle vuotaneen veden astianpesukoneen etupuolelle, jolloin vuodon voi huomata nopeasti. Lisäksi on syytä muistaa, että hana on suljettuna aina, kun kone ei ole päällä.
 

Lähde ja video: vakuutusyhtiö If, www.if.fi
Tilastolähde: * Finanssialan Keskusliitto, Vuotovahinkojen torjunta, www.fkl.fi

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

vesivahinko vuotokaukalo vuotovahinko