Pidä energialasku kurissa – lämmityksen ohjausjärjestelmä auttaa

Lämmitys
Pidä energialasku kurissa – lämmityksen ohjausjärjestelmä auttaa
Lämmityskustannukset pysyvät aisoissa nykyaikaisten lämmittimien ja termostaattien ansiosta. Lämmityksen ohjausjärjestelmä auttaa entisestään energialaskun pienentämisessä ja sen avulla kodin lämmitystä voi hallita täydellisesti.

Energiakustannuksista kuluu keskimäärin puolet lämmitykseen. Siksi onkin helppoa pienentää sähkölaskua merkittävästi tehostamalla sähkönkulutuksen ohjausta – eikä asumismukavuudesta tarvitse tinkiä. Tähän vaaditaan nykyaikaiset lämmittimet ja termostaatit, jotta lämpötila pysyy tasaisena. Lisäksi kotiin on asennettava lämmityksen ohjausjärjestelmä, joka huolehtii lämpötilan pudotuksesta muutamalla asteella silloin, kun et ole itse paikalla. Tällä tavoin voit säästää paljon!

Remontoinnin yhteydessä on järkevää vaihtaa vanhat lämmittimet uusiin, koska vanhat lämmittimet kuluttavat enemmän energiaa kuin uudet. Lisäksi uusimman teknologian mukaiset lämmittimet tuottavat tasaista lämpöä ilman epämiellyttäviä lämpötilavaihteluita – ulkolämpötilasta riippumatta. Lämmittimien termostaatit mittaavat tarkasti huonelämpötilaa eikä lämmittimien oma lämpötila häiritse termostaatin työskentelyä. Huonelämpötila pysyy siksi tasaisena ja sisäilma miellyttävänä. Lämmittimien päivittäminen kannattaa myös esteettisistä syistä: vanhat lämmittimet näyttävät usein kuluneilta, kun ne kiinnitetään juuri maalatulle tai tapetoidulle seinälle.

Energiatehokkaat Nobö- ja Dimplex-lämmittimet perustuvat täysin uuteen teknologiseen alustaan. Tarkan termostaatin ansiosta vältetään energiaa kuluttavat lämpötilavaihtelut. Valmiustilan (stand by) virrankulutus on markkinoiden alhaisimpia (alle 0,5 W).

Kun lämmittimet vielä kytketään Nobö Energy Control -ohjausjärjestelmään, saadaan lämmityksen täydellisen hallinnan lisäksi lisää säästöjä. Riippumattomat kokeet osoittavat, että lämmitykseen käytettävään sähkönkulutukseen on odotettavissa noin 25 % lasku, kun lämpötilaa lasketaan yöksi ja kun asukkaat ovat töissä tai koulussa. Aktiivisen ohjauksen käyttö muiden poissaolojen yhteydessä lisää säästöjä entisestään. Nobön ohjausjärjestelmä on tehokas ratkaisu, joka säästää sekä rahaa että ympäristöä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Soverom_Top_Glass_1_1200_698_s_c1

60 wattia neliömetriä kohti, lämmitin jokaisen ikkunan alla

Kuinka monta lämmitintä kotiin pitäisi hankkia? Tarvittavien lämmittimien määrä ja koko riippuvat siitä, miten hyvin asunto on eristetty, kuinka monta ikkunaa tilassa on sekä tietenkin kuinka suuri alue halutaan lämmittää.

Hyvä peukalosääntö on, että yhden neliömetrin lämmittämiseen lasketaan 60 wattia. Se tarkoittaa, että noin 600 watin lämmitin riittää 10 neliön tilan lämmittämiseen.

Lisäksi asunnon iällä ja sijainnilla on merkitystä. Upouudessa talossa voi hyvin laskea tarvetta olevan noin 50 wattia neliömetrille, mutta vanhoissa taloissa (1950–60-luvuilta) on laskettava 70–100 wattia neliömetrille.

Yleensä on parempi valita liian tehokas kuin alitehoinen lämmitin. Lämmitin kuluttaa vain sen verran sähköä kuin on tarpeen. Sen sijaan usean pienen lämmittimen käyttämisestä yhden suuren asemesta on paljon etua, sillä useampi lämmitin jakaa lämmön tasaisemmin. Lämmitin tulisi olla jokaisen ikkunan alla, jotta vedon tunnetta ei synny.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kaikki lämmittimet toimitetaan sekä pistokeliitännällä että kiinteän liitännän kytkentärasialla. Pistokkeellisen asennuksen voit tehdä itse. Kiinteän asennuksen saa tehdä vain sähköasentaja, jolla on tarvittava pätevyys.

Miten valita oikeanlainen lämmitin? Tutustu Nobön sivustoon ja hae sinua miellyttävä malli. Mittaa huonetilasi ja laske, kuinka paljon tehoa tarvitset (60 W/m²). Valitse sen jälkeen lämmitin, joka riittää täyttämään tarpeen. Mitä tehokkaampi lämmitin on, sitä nopeammin se pystyy nostamaan lämpötilaa.

Kontor_Top_Glass_1_1200_698_s_c1

Energian täydellistä hallintaa

Nobö Energy Control on langaton lämmityksen ohjausjärjestelmä, jonka avulla koko perhe voi helposti ohjata asunnon lämpötilaa älypuhelimen tai tabletin avulla.

Lämpötilaa säädellään lämmittimien vastaanottimilla etukäteen ohjelmoitujen asetusten mukaisesti. Järjestelmä voi lisäksi ohjata muita sähkölaitteita, kuten valaisimia, kahvinkeittimiä ja moottorinlämmittimiä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Jos kesämökillä on internetyhteys, voi Nobö Energy Control -ohjausjärjestelmän avulla ohjata myös mökin lämmitystä – eikä sinun tarvitse enää ikinä tulla kylmään mökkiin. Lisäksi enää ei tarvitse huolestua siitä, muistitko laittaa lämmittimet pakkasvahtitilaan lähdettyäsi mökiltä pois. Jos mökkimatkan suunnitelmat muuttuvat, lämpöä on helppo säädellä älypuhelin- tai tablettisovelluksen avulla.

Nobö Energy Controlin jatkuva kehitystyö ja päivitykset varmistavat, että huippumoderni ohjausjärjestelmä toimii tulevaisuudessakin täydellisesti. Kun Nobö Energy Control on yhdistetty internetiin, päivitykset tapahtuvat automaattisesti. Uudet Nobö Energy Control App -sovelluspäivitykset tehdään App Storen ja Google Playn kautta tai automaattisesti, jos olet sen sallinut.