MAINOS

Pieni ja pippurinen tynnyrisauna

MökkiPiha

Tynnyrisaunaa katsoessa tulee hymy huulille, mutta ärhäkät löylyt saa kovemmankin saunojan hymyn hyytymään.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Länsi-suomalaisen mökin saunojien määrä oli vuosien mittaan kasvanut niin isoksi, että päärakennuksessa sijaitsevan saunan kaveriksi päätettiin hankkia toinen sauna. Eikä mikä tahansa sauna vaan pyöreä tynnyrisauna. Tuurin kyläkaupan läheisyydessä monenlaisia piharakennuksia myyvä Piha-Tuuri mainosti lehdessä Hamina-nimistä saunaa, joka vastasi tarkoitustaan ja sauna tilattiin. Muutaman viikon kuluttua sauna tulikin rekan kyydillä ja se nostettiin sitä varten rakennetulle terassille. 

Nosto sujui ammattitaitoiselta kuskilta ongelmitta ja sauna löysi omalle paikalleen. Sitten alkoi paketin purku ja kiukaan ja hormin asennus paikalleen. Noin tunnin kuluttua kiuas olikin jo kuumana ja kun siitä oli poltettu tehdasrasvat pois, päästiin seuraavana päivänä jo saunomaan. 

Sauna on halkaisijaltaan tasan kaksi metriä ja pituutta sillä on hiukan reilu 2,4 metriä. Kiukaan yläpuolella hormin ympärillä on 30 litran vesisäiliö, jossa vesi lämpenee samalla kun lämmittää saunaa. Istumapaikkoja saunassa on reilusti neljälle ja tarvittaessa lisää mahtuu pari lastakin. Kiukaan ympärillä on suoja, joka estää polttamasta itseään kiukaaseen. 

Mutta ne löylyt! Johtuuko saunan hauskasta muodosta vai tehokkaasta kiukaasta, mutta saunasta irtoaa kyllä tarvittaessa niin ärhäkät löylyt, että kovemmallakin saunojalla alkaa pää painumaan kohti lattiaa kun heittää löylyä.

Lasitetusta ovesta aukeaa upea näkymä suoraan järvelle ja vilvoittelun voi tehdä joko sauna kiinteillä istuimilla sisäänkäynnin molemmin puolin tai sitten istua erikseen tehdylle terassille. 

Mitä sauna maksoi? Toimitettuna perille hiukan alle 4 000 euroa. Ainoastaan kiuaskivet piti itse hankkia, kaikki muu oli valmiina. 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

mökkisauna Piha-Tuuri Piharakennukset24.fi Pihatuuri tynnyrisauna


Lisää samasta aiheesta