MAINOS

Pienkoneen polttoaine – lue teknisen kaupan suositukset

Piha

Mitä polttoainetta pienkoneessa kannattaa käyttää? Lue ajankohtaista pienkoneen polttoaine -infoa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Markkinoille muutamia vuosia sitten tulleen 95E10-polttoaineen käyttäminen on hämmentänyt kuluttajia. Alkoholipitoisuuden (10 %) merkitystä, sekä sen mahdollisia riskejä pienmoottoreissa, on kyseenalaistettu monessakin eri portaalissa.

Marginaalisen alkoholipitoisuuden vuoksi varsinaisia riskejä polttoaineen käyttämiselle pienmoottoreissa ei ole. Kuitenkin, käytettäessä 2T-moottoreita, on tärkeää käyttää laadukkaita merkkikohtaisia 2T-öljyjä. Hyvälaatuisella öljyllä varmistetaan tuotteen pidempi elinkaari, puhtaampi moottori sekä parempimoottorinteho.

Erityinen pienkoneen polttoaine suositeltavaa

Aspen alkylaattibensiini - pienkoneen polttoaine

Alkylaattibensiiniä voi varastoida monen vuoden ajan, joten sen voi huoletta jättää polttoainesäiliöön syksyllä.

Teknisen Kaupan Pienkonejaoston jäsenyritysten suositus pienkoneisiin ja moottoreihin käytettäväksi polttoaineiksi ovat ensisijaisesti pienkonepolttoaineet, jotka valmistusprosessin takia sisältävät esimerkiksi vähemmän liottimia. Pienkonepolttoaineet myös tuottavat pienemmät pakokaasupäästöt ja paremman moottorin suorituskyvyn. Lisäksi ne säilyvät pidempään, jopa kolme vuotta.

Sekä 98E että 95E10 ovat soveltuvia polttoaineita pienkoneille, mutta varsinaisten pienkonepolttoaineiden edut käyttäjälle sekä moottorille ovat merkittävät. Esimerkiksi moottorin sytytystulppa ja palotila pysyvät puhtaampina, samalla kun käyttäjään sekä ympäristöön kohdistuvat pakokaasupäästöt ovat pienemmät.

Lisätietoja: Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys, www.tekninen.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

moottorisaha pienkoneet pienkonepolttoaine ruohonleikkuri