Pientaloasujien ostoslistalla ilmalämpöpumput

Lämmitys

Pientalotutkimuksessa kysyttiin, mitä lämmitykseen liittyviä remontteja tai hankintoja nykyiset pientaloasujat aikovat kodeissaan tehdä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Pientaloasujien ostoslistalla ilmalämpöpumput

Pientalotutkimuksessa kysyttiin, mitä lämmitykseen liittyviä remontteja tai hankintoja nykyiset pientaloasujat aikovat kodeissaan tehdä.

 

Lämmitysjärjestelmää on uusimassa 38,8 % kaikista Pientalotutkimuksen remontoijista. Yleisin hankinta on ilmalämpöpumppu (39,3 %). Seuraavaksi yleisimpiä ovat suoran sähkölämmityksen (18,8 %), aurinkoenergian (17,7 %) ja lämminvesivaraajan (17,1 %) uusiminen tai hankinta.

Lämmönjakojärjestelmää on remontoimassa yli neljännes (27,2 %) kyselyyn vastanneista remontoijista. Heistä suurin osa aikoo uusia kodin pattereita: vesikiertoisia pattereita uusii hiukan suurempi joukko (32,2 %) kuin sähköpattereita (31,3 %). Myös vesikiertoinen lattialämmitys on monen (22,5 %) remonttilistalla.

Nykyisten pientaloasujien suosituimmat tulisijahankinnat noudattelevat samoja linjoja kuin uuden talon rakentajienkin: ykkösenä on varaava takka tai uuni (47,4 %), ja sen jälkeen tulevat kevyt valmistakka tai kamiina (21,8 %) ja leivinuuni tai takkaleivinuuni (17,3 %). Lisälämmöneristeitä aiotaan hankkia ennen kaikkea yläpohjaan tai ullakkotilojen eristämiseen (68,5 %).

Lämmitysjärjestelmän_uusijat  Lämmönjakojärjestelmä_uusijat

Tulisijahankinnat_remontoijatLisälämmöneristeet

Pientalo ja piha -lehti toteutti maaliskuussa 2015 Pientalotutkimuksen, jossa selvitettiin pientaloasukkailta heidän rakentamis- ja remonttisuunnitelmiaan. Tutkimus toteutettiin internet-kyselynä. Tutkimukseen osallistui kaikkiaan 2016 ihmistä eri puolilta Suomea.

 

Lue myös > Maalämpöpumppu rakentajien suosiossa

Lue myös > Pientalo lämpiää usein suoralla sähkölämmityksellä

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.