Pientalon herkkusuut – fasaani ja valkosipuli-perunarullat

Keittiö

Herkkusuiden fasaani 

2–4 annosta

  • 1 kokonainen fasaani
  • voita paistamiseen ja linnun sisälle
  • rosmariininoksia
  • suolaa ja pippuria
  • n. 6 kpl suolattuja siansiivuja
  1. Ruskista kokonainen fasaani ensin voissa valurautapannulla. Laita sen jälkeen rosmariinia ja n. 2 rkl voita fasaanin sisälle, hiero linnun pintaan suolaa, mustapippuria ja silputtua rosmariinia. Kiinnitä suolatut siansiivut tikuilla linnun päälle.
  2. Paista fasaania ensin 220-asteisesssa uunissa n. 10 min riippuen linnun koosta. Kun siansiivut ovat ruskistuneet, alenna lämpötila 150-asteiseksi ja laita folio linnun päälle. Paista vielä n. 25 min. Irrota siansiivut valmiin linnun päältä.
  3. Tarjoa valkosipuliperunarullien, siansiivujen, keitetyn parsakaalin ja sokeri-suolaliemessä keitettyjen pikkuporkkanoiden kanssa.

Valkosipuli-perunarullat

4 annosta

  • n. 900 g perunaa
  • 50 g voita
  • rosmariininoksia
  • karkeaa merisuolaa
  • valkosipulirouhetta
  1. Keitä perunat kypsiksi, kuori ja soseuta. Lisää voi. Kaada massa leivinpaperille ja kääri tiukalle rullalle. Peitä foliolla. Laita kylmään yöksi.
  2. Laita silputtu rosmariini huhmariin merisuolan ja valkosipulirouheen kanssa. Murskaa merisuolakiteet. Leikkaa perunamassarullista annospaloja ja pyörittele mausteseoksessa.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 min, kunnes pinta on ruskistunut.

Vinkki! Ota paistoliemi talteen, suurusta kermalla ja lisää hieman mustapippuria. Kastike on valmis!

Kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Pientalon herkkusuut pääruoka resepti

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: