Fasaani uunissa ja valkosipuli-perunarullat
28.3.2023
Fasaani uunissa
2–4 annosta
- 1 kokonainen fasaani
- voita paistamiseen ja linnun sisälle
- rosmariinin oksia
- suolaa ja pippuria
- 6 kpl suolattuja siansiivuja
- Ruskista kokonainen fasaani ensin voissa valurautapannulla. Laita sen jälkeen rosmariinia ja noin 2 rkl voita fasaanin sisälle, hiero linnun pintaan suolaa, mustapippuria ja silputtua rosmariinia. Kiinnitä suolatut siansiivut tikuilla linnun päälle.
- Paista fasaania ensin 220-asteisesssa uunissa noin 10 minuuttia riippuen linnun koosta. Kun siansiivut ovat ruskistuneet, alenna lämpötila 150-asteiseksi ja laita folio linnun päälle. Paista vielä noin 25 minuuttia. Irrota siansiivut valmiin linnun päältä.
- Tarjoa valkosipuliperunarullien, siansiivujen, keitetyn parsakaalin ja sokeri-suolaliemessä keitettyjen pikkuporkkanoiden kanssa.
Valkosipuli-perunarullat
4 annosta
- 900 g perunaa
- 50 g voita
- rosmariininoksia
- karkeaa merisuolaa
- valkosipulirouhetta
- Keitä perunat kypsiksi, kuori ja soseuta. Lisää voi. Kaada massa leivinpaperille ja kääri tiukalle rullalle. Peitä foliolla. Laita kylmään yöksi.
- Laita silputtu rosmariini huhmariin merisuolan ja valkosipulirouheen kanssa. Murskaa merisuolakiteet. Leikkaa perunamassarullista annospaloja ja pyörittele mausteseoksessa.
- Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 min, kunnes pinta on ruskistunut.
Vinkki! Ota paistoliemi talteen, suurusta kermalla ja lisää hieman mustapippuria. Kastike on valmis!
Kuva: Maru Lemmetty
MAINOS
MAINOS LOPPUU