Pientalon herkkusuut – Hauki-Wallenberg jokirapukastikkeella

Keittiö

Kotimaisista raaka-aineista syntyy rehtiä perusruokaa, mutta myös unohtumattomia gourmet-aterioita. Tässä syksyn muuttumisleikissä hauki tarjoillaan hienostuneesti vivahteikkain lisukkein.

Hauki-Wallenberg

  • 500 g haukifilee (tai kuhaa)
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 sitruuna
  • 1 muna
  • tilliä
  • merisuolaa, mustapippuria
  • 1⁄2 dl korppujauhoja
  • voita
  1. Jauha haukifilee lihamyllyllä. Laita haukijauheliha ja kerma hetkeksi pakastimeen. Viilennä myös monitoimikoneen kulho jääkaapissa tai pakastimessa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Hienonna tilli, raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
  3. Laita jauhettu hauki, sitruunan kuoriraaste ja mehu, kananmuna sekä tilli monitoimikoneen kulhoon. Koneen käydessä lisää kerma ohuena nauhana sitä mukaa, kun se sekoittuu taikinaan. Älä lisää liikaa kermaa kerralla, jotta taikina ei juoksetu. Taikina jää melko löysäksi.
  4. Muotoile taikinasta pihvejä. Pyörittele pihvit korppujauhoissa.
  5. Kuumenna pannu ja anna voin ruskistua. Paista pihvejä molemmin puolin niin, että ne saavat kauniin värin. Laita pihvit lopuksi uuniin kypsymään 10–15 minuutiksi.

Jokirapukastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 rkl hummerifondia
  • 2 dl valko- tai kuohuviiniä
  • 1 prk tomaattipyreetä
  • suolaa, mustapippuria
  • kuorittuja jokiravunpyrstöjä
  1. Sekoita kerma ja hummerifondi kattilassa, kuumenna. Lisää valko- tai kuohuviini ja anna kiehua hiljalleen.
  2. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku, lisää tarvittaessa hummerifondia. Lisää lopuksi jokiravunpyrstöt juuri ennen tarjoilua. Tarjoa perunamuusin ja keitettyjen herneiden kanssa.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

hauki hauki-Wallenberg Herkkusuut Maru Lemmetty Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut Wallenberg

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: