Pientalon herkkusuut – jokirapuskagen

Keittiö

Syksyllä katetaan pöytään syviä makuja ja tuhteja tuoksuja. Valitse ateriaan täydellisesti sopivat viinit – tarjolla on vaihtoehdot arkeen ja juhlaan.

4 hengelle

  • 2 dl majoneesia
  • 2 dl kermaviiliä
  • 100 g katkarapuja
  • 100 g jokiravunpyrstöjä suolaliemessä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ¼ sitruunan mehu
  • tilliä
  • sydänsalaattia
  1. Sekoita majoneesi ja kermaviili. Lisää suola, pippuri, puristettu sitruunan mehu, tilliä ja katkaravut. Tarkista ennen seoksen maustamista suolaliemessä olevien jokiravunpyrstöjen suolaisuus. Vähemmän suolaa on esimerkiksi pakastekatkaravuissa.
  2. Annostele skagen salaatinlehdille ja koristele jokiravunpystöillä sekä tillillä. Voit viimeistellä annoksen sitruunaviipaleella.

Viinisuositukset

The Great Wave Sauvignon Blanc 2019: Raikkaan hedelmäinen viini maistuu erityisesti äyriäisten ja vähärasvaisen kalan kanssa. Ryhdikäs hapokkuus leikkaa mukavasti skagenin rasvaisuutta. (14,99 €)

Pflüger Dürkheimer Riesling 2019 (luomu, vegaaninen, biodynaaminen): Monikäyttöinen viini taipuu yhtä lailla hapokkaiden, kermaisten kuin etikkaistenkin ruokien kumppaniksi. (19,90 €)

Viinisuositukset antoi BBWines, bbwines.fi

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

alkuruoka Herkkusuut jokirapuskagen Pientalon herkkusuut resepti ruokaresepti suomela viinisuositukset viinisuositus


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: