Pientalon herkkusuut – jokirapuskagen

Syksyllä katetaan pöytään syviä makuja ja tuhteja tuoksuja. Valitse ateriaan täydellisesti sopivat viinit – tarjolla on vaihtoehdot arkeen ja juhlaan.
4 hengelle
- 2 dl majoneesia
- 2 dl kermaviiliä
- 100 g katkarapuja
- 100 g jokiravunpyrstöjä suolaliemessä
- ½ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- ¼ sitruunan mehu
- tilliä
- sydänsalaattia
- Sekoita majoneesi ja kermaviili. Lisää suola, pippuri, puristettu sitruunan mehu, tilliä ja katkaravut. Tarkista ennen seoksen maustamista suolaliemessä olevien jokiravunpyrstöjen suolaisuus. Vähemmän suolaa on esimerkiksi pakastekatkaravuissa.
- Annostele skagen salaatinlehdille ja koristele jokiravunpystöillä sekä tillillä. Voit viimeistellä annoksen sitruunaviipaleella.
Viinisuositukset
The Great Wave Sauvignon Blanc 2019: Raikkaan hedelmäinen viini maistuu erityisesti äyriäisten ja vähärasvaisen kalan kanssa. Ryhdikäs hapokkuus leikkaa mukavasti skagenin rasvaisuutta. (14,99 €)
Pflüger Dürkheimer Riesling 2019 (luomu, vegaaninen, biodynaaminen): Monikäyttöinen viini taipuu yhtä lailla hapokkaiden, kermaisten kuin etikkaistenkin ruokien kumppaniksi. (19,90 €)
Viinisuositukset antoi BBWines, bbwines.fi
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
Julkaisuun liitetyt avainsanat:
alkuruoka Herkkusuut jokirapuskagen Pientalon herkkusuut resepti ruokaresepti suomela viinisuositukset viinisuositusLisää samasta aiheesta
Keittiö | 18.4.2018
Pientalon herkkusuut – Kylmäsavulohi-katkarapu-voileipäkakku
Keittiö | 25.9.2019
Pientalon herkkusuut – porsaankieltä piparjuurikreemillä ja ruiskrutongeilla
Keittiö | 26.10.2016
Pientalon herkkusuut – maa-artisokkakeitto
Keittiö | 20.3.2019