Pientalon herkkusuut – kantarelli-pekonileipä

Kantarelli-pekonileipä hurmaa alkuruokana ja maistuu myös iltapalana. Mehevän kantarellileivän täytteenä voi käyttää muitakin metsäsieniä.
Kantarelli-pekonileipä
4 annosta
- n. 1 l kantarelleja
- 2 sipulia
- voita
- 2. dl kermaa
- . lihaliemikuutio
- suolaa tarvittaessa
- ripaus currya
- 4 siivua pekonia
- 4 viipaletta maalaisleipää
- oliiviöljyä
- ruohosipulia
- Silppua sipuli ja kantarellit. Paista sipulia voissa paistinpannulla hetki, lisää sienet. Kaada joukkoon kerma ja lihaliemikuutio. Mausta currylla ja tarvittaessa suolalla. Jätä hautumaan miedolla lämmöllä.
- Paista pekonit rapeiksi paistinpannulla ja siirrä sivuun odottamaan. Leikkaa maalaisleivästä 4 viipaletta. Paista viipaleita oliiviöljyssä pannulla molemmin puolin.
- Jaa sieniseos leipien päälle, lisää pekonisiivut ja koristele ruohosipulilla.
Kuva: Maru Lemmetty
Lisää samasta aiheesta
Keittiö | 25.9.2015
Pientalon herkkusuut – bouillabaisse
Keittiö | 25.9.2015