Pientalon herkkusuut – kantarelli-pekonileipä

Keittiö

Kantarelli-pekonileipä hurmaa alkuruokana ja maistuu myös iltapalana. Mehevän kantarellileivän täytteenä voi käyttää muitakin metsäsieniä.

Kantarelli-pekonileipä

4 annosta

  • n. 1 l kantarelleja
  • 2 sipulia
  • voita 
  • 2. dl kermaa
  • . lihaliemikuutio
  • suolaa tarvittaessa
  • ripaus currya
  • 4 siivua pekonia 
  • 4 viipaletta maalaisleipää
  • oliiviöljyä
  • ruohosipulia
  1. Silppua sipuli ja kantarellit. Paista sipulia voissa paistinpannulla hetki, lisää sienet. Kaada joukkoon kerma ja lihaliemikuutio. Mausta currylla ja tarvittaessa suolalla. Jätä hautumaan miedolla lämmöllä.
  2. Paista pekonit rapeiksi paistinpannulla ja siirrä sivuun odottamaan. Leikkaa maalaisleivästä 4 viipaletta. Paista viipaleita oliiviöljyssä pannulla molemmin puolin. 
  3. Jaa sieniseos leipien päälle, lisää pekonisiivut ja koristele ruohosipulilla.

Kuva: Maru Lemmetty

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

alkuruoka Pientalon herkkusuut resepti


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: