Pientalon herkkusuut – Kokonaisena savustettu nieriä

KeittiöPiha

Kesällä kaikki ruuat valmistetaan ulkona! Savustettu nieriä maistuu kesäkuumalla. Kätke nieriän mahaan tuoreita yrttejä ennen savustamista.

  • perattu nieriä
  • suolaa
  • sitruunaviipaleita
  • lehtipersiljaa
  • nokare voita
  • leppäsavulastuja
  • pari sokeripalaa
  1. Puhdista kala. Avaa vatsa ja ripottele sen sisälle suolaa, sitruunaviipaleita, lehtipersiljaa ja nokare voita.
  2. Levitä savustuspuruja tasaisesti savustimen pohjalle. Lisää pari sokeripalaa, ne antavat kalalle kauniin värin. Savusta kalaa, kunnes se on kypsä. Opa Muurikka -savustimella kokonainen kala (n. 700 g) kypsyy n. 35–40 minuutissa.
  3. Poista nahka ja ripottele päälle suolaa. Tarjoa savukala mietojen kastikkeiden kanssa: Kujalan tilan tervalööki– ja valkolöökikastikkeet sopivat hyvin savustetun nieriän kanssa.

Yhteistyössä Kujalan Tila / Kujalan Herkku Oy , Opa Muurikka Oy

Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.