Pientalon herkkusuut – maa-artisokkakeitto

Keittiö

Samettisen pehmeä maa-artisokkakeitto toimii juhlamenun alkuruokana tai vaikkapa viikonloppulounaana.

 Maa-artisokkakeitto

4 annosta | 30 min

  • 400 g maa-artisokkaa
  • ½ l maitoa
  • ½ l kermaa
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • 2–3 rkl vehnäjauhoja
  • 1–2 sitruunan mehu
  • kesäkurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
  1. Laita kuoritut maa-artisokat, maito ja kerma kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 20 min, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä.
  2. Ota n. 1 dl lientä erikseen ja sekoita siihen vehnäjauhot. Soseuta kattilan ainekset esim. sauvasekoittimella. Sekoita suurus keittoon ja kiehauta. Lisää sitruunamehu.
  3. Paahda siemenet kuumalla kuivalla pannulla ja tarjoa keiton kanssa.

 

Vinkki! Jos et käytä kuorittuja maa-artisokkia heti, laita ne kylmään sitruunaveteen, jotta ne eivät tummu.

Kuva: Maru Lemmetty

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

alkuruoka Pientalon herkkusuut resepti


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: