Pientalon herkkusuut maailmalla – venäläinen kalaseljanka

Keittiö

Suolakurkut ja oliivit kuuluvat venäläiseen kalakeittoon eli kalaseljankaan. Tässä kalakeitossa makua tuo myös tomaattipyre perinteisen kerman sijaan. Tarjoa, milläs muullakaan, kuin smetanalla.

Kalaseljanka

  • 600 g kalaa (esim. lohta, kuhaa, ahventa) 6–8 perunaa
  • 3–4 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1⁄2 purjosipuli
  • 3–4 lehtisellerin vartta
  • 1 l vettä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 2–3 laakerinlehteä
  • kokonaisia maustepippureita
  • suolaa
  • n. 4 rkl tomaattipyreetä
  • 1⁄2 sitruunan mehu
  • 2 (venäläistä) suolakurkkua
  • oliiveja, kapriksia ja tilliä maun mukaan

Tarjoiluun

  • smetanaa

 

  1. Leikkaa kalat kuutioiksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat sekä kuori ja silppua sipuli. Huuhdo ja viipaloi purjo ja lehtiselleri.
  2. Lisää kiehuvaan veteen kalaliemikuutiot, laakerinlehdet ja maustepippurit. Keitä perunat ja porkkanat puolikypsiksi, lisää joukkoon sipuli, purjo ja selleri. 
  3. Kun kasvikset ovat kypsyneet, lisää kalapalat. Mausta keitto suolalla, tomaattipyreellä ja sitruunamehulla.
  4. Kuutioi suolakurkut ja viipaloi oliivit. Lisää ne keittoon kapriksien ja tillin kanssa. Tarjoile smetanan kanssa.

Kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

herkkusuu Herkkusuut kalakeitto kalaseljanka Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut resepti ruoka ruokaohje ruokaohjeet ruokaresepti ruokareseptit venäläinen kalaseljanka venäläinen keittiö