Venäläiset pelmenit

Ruoka
Pientalon herkkusuut maailmalla – venäläiset pelmenit
Näiden pelmenien ohje on tullut herkkusuille isoäidin isoäidiltä Pietarista – maukkaat taikinanyytit kulkevat myös mukavien nimellä. Tarjoa suolakurkkujen – ja tietenkin smetanan kera!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
5.2.2024

Pelmenit

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 1⁄2 dl täysmaitoa

Täyte

  • 1 sipuli + voita paistamiseen
  • 2 valkosipulia
  • 400 g jauhelihaa (esim. n. 3⁄4 possua ja 1⁄4 karitsaa)
  • suolaa, valkopippuria

Lisäksi

suolaa tai lihaliemikuutio

Tarjoiluun

MAINOS
MAINOS LOPPUU

voita, suolakurkkuja, smetanaa

  1. Sekoita jauhot ja suola kulhossa, lisää munat ja maito. Sekoita ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Ruskista silputtu sipuli voissa pannulla ja lisää murskattu valkosipuli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa keskenään, mausta reilusti. Pyörittele jauhelihataikinasta pieniä lihapullia.
  3. Kauli pelmenitaikina jauhotetulla pöydällä mahdollisimman ohueksi levyksi, jaa kahteen osaan ja asettele lihapullat toiselle puolikkaalle. Nosta toinen taikinalevy pullien päälle.
  4. Kasta pieni juomalasi jauhoihin ja irrota lasilla pullat nyyteiksi. Nipistele reunat hyvin kiinni.
  5. Kiehauta reilulla suolalla tai lihaliemikuutiolla maustettu vesi isossa kattilassa. Nostele taikinanyytit kiehuvaan veteen. Keitä, kunnes pelmenit pullahtavat pintaan (n. 7 min).
  6. Nosta pelmenit vedestä reikäkauhalla ja anna valua hetki siivilässä. Sulata voita pienessä kattilassa ja tarjoile pelmenit kuumina voisulan, suolakurkkujen ja smetanan kanssa.

Kuva: Maru Lemmetty