Näiden pelmenien ohje on tullut herkkusuille isoäidin isoäidiltä Pietarista – maukkaat taikinanyytit kulkevat myös mukavien nimellä. Tarjoa suolakurkkujen – ja tietenkin smetanan kera!
5.2.2024
Pelmenit
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 1 1⁄2 dl täysmaitoa
Täyte
- 1 sipuli + voita paistamiseen
- 2 valkosipulia
- 400 g jauhelihaa (esim. n. 3⁄4 possua ja 1⁄4 karitsaa)
- suolaa, valkopippuria
Lisäksi
suolaa tai lihaliemikuutio
Tarjoiluun
MAINOS
MAINOS LOPPUUvoita, suolakurkkuja, smetanaa
- Sekoita jauhot ja suola kulhossa, lisää munat ja maito. Sekoita ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Ruskista silputtu sipuli voissa pannulla ja lisää murskattu valkosipuli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa keskenään, mausta reilusti. Pyörittele jauhelihataikinasta pieniä lihapullia.
- Kauli pelmenitaikina jauhotetulla pöydällä mahdollisimman ohueksi levyksi, jaa kahteen osaan ja asettele lihapullat toiselle puolikkaalle. Nosta toinen taikinalevy pullien päälle.
- Kasta pieni juomalasi jauhoihin ja irrota lasilla pullat nyyteiksi. Nipistele reunat hyvin kiinni.
- Kiehauta reilulla suolalla tai lihaliemikuutiolla maustettu vesi isossa kattilassa. Nostele taikinanyytit kiehuvaan veteen. Keitä, kunnes pelmenit pullahtavat pintaan (n. 7 min).
- Nosta pelmenit vedestä reikäkauhalla ja anna valua hetki siivilässä. Sulata voita pienessä kattilassa ja tarjoile pelmenit kuumina voisulan, suolakurkkujen ja smetanan kanssa.
Kuva: Maru Lemmetty