Pientalon herkkusuut – mausteiset jauhelihavartaat

Keittiö

Jauhelihavartaat saavat uutta potkua itämaisista mausteista.

Mausteiset jauhelihavartaat

4 annosta

  • 1 sipuli
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 vihreä chili
  • kourallinen tuoreita yrttejä: 
  • minttua, korianteria ja persiljaa
  • 400 g jauhelihaa (esim. karitsa, porsas, kalkkuna)
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kanelia 
  • 1 tl kardemummaa 
  • 1 tl neilikkaa 
  • 1 tl inkivääriä 
  • 1 tl juustokuminaa
  • hyppysellinen suolaa ja mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • öljyä paistamiseen
  1.  Pilko sipuli, valkosipulinkynnet ja chilit sekä tuoreet yrtit hienoksi silpuksi ja laita ne kulhoon. 
  2. Lisää kulhoon loput ainekset ja vaivaa käsin sileäksi seokseksi. Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.
  3. Muovaile taikinasta ison peukalon kokoisia paloja. Lihamassaa on helpoin käsitellä kostutetuin käsin. 
  4. Kypsennä lihapalat öljytyllä paistinpannulla liedellä. Älä kääntele paloja liian usein, jotta niihin ehtii syntyä kaunis tumma pinta.
  5. Aseta lihat vartaisiin ja tarjoile esimerkiksi riisin, kvinoan tai bulgurin kanssa: keitä haluamasi lisuke pakkauksen ohjeiden mukaisesti, sekoita joukkoon makusi mukaisia mausteita ja pilkottuja vihanneksia. Myös valkosipuliin ja minttuun pohjautuvat kastikkeet sopivat mainiosti vartaiden seuralaiseksi! 

Vinkki! Jos käytät kalkkunan- tai porsaanjauhelihaa, lisää joukkoon hyppysellinen sokeria, niin maut tulevat paremmin esille!

Resepti ja kuva: Jerry Kivelä, Jerryn keittiössä -blogi


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Pientalon herkkusuut pääruoka resepti

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: