Pientalon herkkusuut – pääsiäisen marenkikakku

Keittiö

Pääsiäisen väreihin sointuva, raikkaan keltainen marenkikakku kruunaa pääsiäismenun.

Marenkikakku

6:lle

  • 3 kananmunan valkuaista
  • ripaus suolaa
  • 2 1⁄2 dl sokeria

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g mascarponejuustoa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 dl lemon curdia
  • n. 200 g hedelmiä (mangoa, passion- hedelmää, ananaskirsikoita)
  1. Piirrä leivinpaperiin esim. lautasen avulla 2 ympyrää (Ø n. 20 cm) ja laita leivinpaperi pellille piirrospuoli alaspäin. Laita uuni lämpiämään 100°C:een.
  2. Erottele valkuaiset keltuaisista ja säästä keltuaiset lemon curdia varten. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon n. 1 dl sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää ja jähmeää. Sekoita joukkoon loput sokerista.
  3. Pursota marenkivaahdosta tähtityllalla leivinpaperille 2 ympyrää, joissa on pienet reunat tai pursotukset reunoilla.
  4. Paista marenkilevyjä uunissa 100 °C:ssa reilu tunti, jonka jälkeen pudota lämpötilaa 50–60°C:een ja anna marenkien kuivua uunissa vielä pari tuntia. Jos pinta tummuu, peitä foliolla. Jatka kuivattamista miedolla lämmöllä, jos marenki ei irtoa leivinpaperista. Marenki saa olla pinnalta rapea ja sisältä vaahtokarkkimainen.
  5. Valmista lemon curd marenkien paistuessa.
  6. Valmista mascarponetäyte hieman ennen tarjoilua. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon tomusokeri ja mascarponejuusto.
  7. Kasaa kakku juuri ennen tarjoilua. Laita marenkilevy tarjoiluastialle, levitä päälle lemon curdia, mascarponevaahtoa ja pilkottuja hedelmiä. Nosta päälle toinen marenkilevy ja täytä samalla tavalla. Koristele hedelmillä.

Lemon curd

  • 3 tl sitruunankuoriraastetta
  • 2 sitruunan mehu
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • ripaus suolaa
  • 50 g voita
  • 3 kananmunan keltuaista
  1. Raasta sitruunoista kuorta ja purista mehu. Sekoita sokeri, perunajauhot ja suola kattilassa. Lisää sitruunamehu ja voi. Kuumenna sekoitellen, kunnes voi sulaa.
  2. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon keltuaiset yksitellen. Lämmitä seosta liedellä parin minuutin ajan, kunnes se paksuuntuu. Älä anna kiehua! Lisää sitruunankuoriraaste, jäähdytä ja purkita.
  3. Voit valmistaa marengit ja lemon curdin hyvissä ajoin etukäteen. Lemon curd säilyy jääkaapissa noin viikon.

Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Herkkusuut marenki marenkikakku Pientalon herkkusuut pääsiäinen

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: