Pientalon herkkusuut – paistettu ankanrinta appelsiinikastikkeella

Keittiö

Parhaissa pidoissa nautitaan pitkän kaavan mukaan. Paistettu ankanrinta saa seurakseen täyteläisen appelsiinikastikkeen sekä sitruunalla terästetyn perunalisukkeen.

Varaa yksi ankanrinta (tuore tai pakaste) ruokailijaa kohden

Ota ankan rintafileet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Tee veitsellä rasvapintaan ristikkoviillot noin sentin välein.

Laita rintafileet rasvapuoli alaspäin kylmälle pannulle. Anna pannun kuumeta hitaasti aivan kuumaksi.

Paista kuumalla pannulla noin 5 minuuttia, kunnes rasvapuoli on ruskistunut ja rapea. Vähennä tarvittaessa lämpöä, jotta rasva ei pala ja käryä.

Käännä fileet. Paista toiselta puolelta kauniin ruskeaksi (n. 1–2 min).

Kääri fileet folioon ja nosta 200-asteiseen uuniin kypsymään noin 5 minuutiksi rasvapuoli ylöspäin. Filee saa jäädä keskeltä hieman punertavaksi (sisälämpötila n. 55 astetta).

Ota fileet uunista ja anna vetäytyä noin 10–15 minuuttia.

Leikkaa rintafileet siivuiksi ja tarjoile.

Vinkki! Laita fileet kylmälle pannulle ja anna pannun lämmetä vähitellen, jotta rintafileen rasva sulaa hitaasti eikä pala.

Appelsiinikastike ankalle

  • 2 dl appelsiinimehua (itse puristettua)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1–2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 0,5–1 dl ankan paistolientä
  • 2 rkl suurustetta (esim. Maizenaa)
  • ripaus suolaa maun mukaan
  • rouhittua mustapippuria

Sekoita kaikki aineet kattilassa suurustetta lukuun ottamatta.

Kuumenna ja anna kastikkeen kiehua kattilassa muutama minuutti.

Sekoita joukkoon suuruste ja kiehauta kastike uudestaan.

Pekonipapuja

  • vihreitä papuja
  • pekonia

Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi.

Keitä papuja kiehuvassa vedessä 2–3 minuuttia.

Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä pavut kylmässä vedessä.

Tee pavuista sopivan kokoinen nippu. Kiedo pekonisiivu tiukasti nipun ympärille.

Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes pekoni on ruskistunut kauniiksi ja rapeaksi.

Sitrus-perunavuoka

  • perunoita (kiinteitä)
  • voita
  • 4 dl kermaa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 sitruunan raastettu kuori
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 pss emmentalraastetta

Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi.

Kuori valkosipulin kynnet. Raasta sitruunoiden kuoret.

Voitele uuninkestävä vuoka. Lado vuoan pohjalle perunasiivuja. Purista päälle valkosipulia, lisää raastettu sitruunan kuori ja juustoraastetta, mausta suolalla ja mustapippurilla. Toista, kunnes vuokra on täynnä. Kaada joukkoon kerma.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Teksti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

ankanrinta ankka appelsiinikastike illallinen pekonipavut perunavuoka Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut sitrusperuna

Lisää samasta aiheesta

Aiheeseen liittyviä tuotteita

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: