Pientalon herkkusuut – Pizzaa grillistä

KeittiöPiha

Pizza herauttaa kesän kielelle! Kesäpuuhastelun lomassa maistuu rapeaksi paistunut pizza suoraan grillistä. Grillipizza syntyy vähällä vaivalla nopeasti, joten lomapäivä ei kulu keittiössä ähräten.

Pohjataikina

  • 25 g hiivaa
  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • n. 5 dl pizzajauhoja
  1. Aloita pohjataikinan teosta. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
  2. Alusta taikinaa hetki, kunnes se irtoaa hyvin kulhon reunoista.
  3. Anna kohota liinan alla lämpimässä noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.
  4. Kauli taikina ohueksi. Täytä ja paista heti.
  5. Laita Muurikan sähkögrilli päälle ja nosta pizzakivi ritilälle lämpiämään kymmenisen minuuttia ennen paistoa.
  6. Nosta pizzat jauhotetun pizzalapion avulla suoraan pizzakivelle. Sulje grillin kansi ja paista, kunnes pizzan reunat ovat saaneet kauniin ruskean värin – grillin tehon mukaan tähän kuluu 5–10 minuuttia.

Täytteitä moneen makuun

Kinkku & kaverit

Tomaattikastiketta, mozzarella-raastetta, ilmakuivattua kinkkua, tuoretta vihreää parsaa, herkkusieniä ja paiston jälkeen pizzan päälle keko rucolaa.

Ahdin antimia

Tomaattikastiketta, emmental-raastetta, lämminsavulohta, jokiravun pyrstöjä, tuoretta tomaattia, punasipulia ja paiston jälkeen päälle tuoretta basilikaa sekä lime-smetanaa.

Mehevästi vegeä

Tomaattikastiketta, mozzarella-raastetta, artisokkia, ilmakuivattuja tomaatteja, mozzarellasiivuja, oliiveja ja paiston jälkeen päälle tuoretta basilikaa, paahdettuja pinjansiemeniä sekä balsamicosiirappia.

Herkkusuiden pizzat tehtiin näillä

Muurikka Sähkögrilli Classic 2200 W, Muurikka Pizzakivi & Muurikka Pizzalapio

Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Herkkusuut muurikka Pientalon herkkusuut pizza pizzakivi pizzalapio resepti ruokaresepti sähkögrilli


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: