Pientalon herkkusuut – poro-suppilovahveropiirakka

Keittiö

Herkuttelija kattaa pöytään sesongin kotimaisia antimia, joiden tuhti makumaailma istuu kuin valettuna viilenevään syksyyn. Perinteiseen suppilovahveropiirakkaan tuo lisämakua vuohenjuusto.

Pohja

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmunan keltuainen
  1. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää keltuainen.
  2. Muotoile taikinasta tiivis pallo ja litistä levyksi. Peitä kelmulla ja laita hetkeksi jääkaappiin.
  3. Kauli taikina ohueksi leivinpaperin päällä. Nosta taikina leivinpaperilla piirakkavuokaan, muotoile ja tasoita.

Täyte

  • 200 g suppilovahveroita
  • 1–2 salottisipulia
  • 150 g kylmäsavuporoa
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • tuoretta timjamia
  • mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kermaa
  1. Puhdista ja silppua suppilovahverot. Paista niitä hetki pannulla, jotta enin neste haihtuu.
  2. Kuori sekä pilko salottisipulit ja lisää ne suppilovahveroiden joukkoon. Kuullota.
  3. Leikkaa kylmäsavuporo pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa kylmä­ savuporokuutiot ja pehmeä vuohen­ juusto. Lisää joukkoon sieni­sipuli­ seos. Mausta makusi mukaan tuoreel­la timjamilla ja mustapippurilla.
  4. Levitä täyte piirakkapohjalle. Vatkaa kananmuna ja kerma kulhossa ja kaada piirakkatäytteen päälle.
  5. Paista 200­-asteisen uunin keskita­solla 25–30 minuuttia.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

kylmäsavuporo Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut suolainen piirakka suppilovahvero suppilovahveropiirakka

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: