Pientalon herkkusuut – Uuniomenat vanilja- ja kinuskikastikkeilla

Keittiö

Kotimaisista raaka-aineista syntyy rehtiä perusruokaa, mutta myös unohtumattomia gourmet-aterioita. Tässä syksyn muuttumisleikissä uuniomena tarjoillaan vanilja- ja kinuskikastikkeilla.

Aloita kastikkeiden teosta.

Kinuskikastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko

 

  1. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri.
  2. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä, kunnes seos sakenee paksuksi kinuskikastikkeeksi.
  3. Avaa vaniljatanko terävän veitsen kärjellä ja rapsuta siemenet vähän jäähtyneeseen kinuskikastikkeeseen. Sekoita hyvin.

Vaniljakastike

  • 3 dl maitoa
  • 1 muna
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria

 

  1. Sekoita kaikki aineet, paitsi vaniljasokeri, hyvin kattilassa.
  2. Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä!
  3. Lisää lopuksi vaniljasokeri. Voit käyttää maustamiseen myös aidon vaniljatangon siemeniä.
  4. Tarjoile vaniljakastike jäähdytettynä.

Uuniomenat

  • 8 kotimaista omenaa
  • 1 dl muscovado- tai fariinisokeria
  • 1 dl mantelilastuja
  • 0,5 dl rusinoita
  • (loraus calvadosta)

 

  1. Repäise leivinpaperista 4 kappaletta noin 25 x 25 cm:n kokoista arkkia. Nosta arkit vuorotellen syvälle lautaselle tai kulhoon, jolloin pakettien kokoaminen on helppoa.
  2. Lohko omenat ja poista niistä siemenkodat. Jaa omenat leivinpaperipaloille, lisää muscovadosokeri, mantelilastut sekä rusinat ja valuta päälle kinuski (ja calvados).
  3. Rutista paketit kiinni ja sido napakasti narulla. Paista omenoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes omenat ovat pehmenneet ja saaneet vähän väriä. Anna jäähtyä hetki. Avaa paketit ja tarjoa herkku lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Resepti: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

jälkiruoka Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut ruokaresepti uuniomena

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: