MAINOS

Pientalon säilytysratkaisut ja tavaroiden järjestys – lue 10 vinkkiä

Sisustus

Järjestys se olla pitää pientalossakin. Lue vinkit, kuinka pidät kodin tavarat järjestyksessä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

1.
Vaikka säilytystilaa olisi kuinka paljon, se täyttyy aina. Ihminen on aikamoinen hamsteri, joka keräilee kaikenlaista eikä malta luopua mistään. Siispä aloita siitä, että luovu kaikesta, mitä et tarvitse. Ehjät ja kunnolliset tavarat kierrätykseen, rikkinäiset surutta roskiin.

2.
Omakotitalossa asuva tarvitsee monenmoista tavaraa niin sisällä kuin puutarhassa. Kun jokaisella tavaralla on oma paikkansa, järjestys säilyy eikä tarvitse etsiä mitään.

3.
Tämä kuulostaa itsestäänselvyydeltä, muttei sitä ole. Siis kun käytät jotain tavaraa, laita se käytön jälkeen heti takaisin säilytyspaikalleen. Mitään ei saa jättää riipin raapin pitkin pihaa tai taloa.

4.
Työkalut, kuten vasarat, ruuvimeisselit ja sahat, ovat kätevästi saatavilla, kun säilytät ne varaston tai kellarin seinällä. Piirrä seinälevyyn kunkin työvälineen kuva, ja kapine naulaan kuvan sisään roikkumaan.

5.
Porakoneet, ruuvinvääntimet ja muut sähkövempaimet on hyvä säilyttää niiden omissa laatikoissaan ja salkuissaan.

6.
Kirkkaat, kannelliset muovilaatikot ovat todella käteviä. Niissä säilyvät siististi sesonkitavarat kuten joulukoristeet ja villavaatteet. Suurempiin muovilaatikoihin pakataan vuorotellen kesä- ja talvivaatteet. Luovu kaikenlaisista nyssyköistä ja pussukoista.

7.
Puutarhatyökaluja on monenmoisia, isoja ja pieniä. Haravat, kuokat ja lapiot vajan seinälle roikkumaan, ruohonleikkuri vajaan sisälle, kottikärryt vajan taakse. Laita kaikki aina käytön jälkeen omalle paikalleen.

8.
Mehumaija ja muut säilöntätavarat talvehtivat komeron tai varaston perukoilla.

9.
Kaikkein haastavinta on pitää ulkovarasto järjestyksessä. Siellä jos missä pitää olla hyvä järjestys, ettet joudu purkamaan suksia ja kelkkoja ulos, kun haet kukkaruukkuja. Kesä- ja talvitavarat vuorotellen eteen ja taakse.

10.
Muistatko, missä jouluvalot ovat? Entäs nuorten hedelmäpuiden ympärille talveksi laitettavat verkot? Niin ja lumikola ja -lapio? Tallessa ovat, mutta missä?

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

siivousvinkit säilytysjärjestelmä säilytysratkaisut