Pientalotohtori vastaa – Tapetin liimatahra

Sisustus

Lukijaa askarruttaa tapettiin jäänyt liimatahra. Pientalo ja piha -lehden suosittu Pientalotohtori vastaa lukijoiden kysymyksiin. Kysy tohtorilta suomela.fi/pientalotohtori. Kysymyksiä ja vastauksia julkaistaan Pientalo ja piha -lehdessä sekä Suomela.fissä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tapetoimme seiniä Sanduddin Rolleri -tapetilla käyttäen Pride-valmisliimaa. Yritimme pyyhkiä pursunutta liimaa heti tapetoinnin jälkeen, mutta seuraavana päivänä huomasimme, että liimaa oli edelleen tapetilla. Mikä avuksi? Vedellä pyyhkiminen ei enää auttanut.

mäksä

Pientalotohtori vastaa

Liimapurseet pitäisi saada kyllä poistettua heti ennen liiman kuivumista. Tuohan on vesiohenteinen liima, eli reippaan kostealla sienellä sen pitäisi heti lähteä, mutta luulen, että tapetin pintaan kuivuttuaan se tuskin lähtee enää mihinkään – tai ainakin sitä joutuisi hankaamaan niin paljon ja voimakkaasti, että tapetin pinta vaurioituu. Eli kuulostaa vähän siltä, että joudut ottamaan hommaan uusiksi.

— Matti Kaijomaa, Raksystems Insinööritoimisto Oy

www.raksystems.fi

Onko sinulla kysyttävää talostasi?

Jos sinua mietityttää jokin asia talossasi ja haluaisit saada Pientalotohtorin mielipiteen, voit esittää kysymyksesi osoitteessa suomela.fi/pientalotohtori >

Kuva: 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

liima tapetoida tapetti tapettiliima


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: