MAINOS

Kevään Piha & Puutarha -messuilla sisustetaan puutarhoja

Piha

Tämän vuoden Piha & Puutarha –messuilla on vahva sisustamisen näkökulma. Sisä- ja ulkosisustamisen raja on entistä häilyvämpi. Puutarhoja sisustetaan siinä missä sisätilojakin. Tutustu!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Piha ja Puutarha -messuilla on neljä keskeistä teemaa.

Puutarhan Kuningattaret –teeman alla, esittäytyvät mm. rakastetuimmat perennat ja upeat uutuuslajikkeet, kierrätyshenkiset istutusalueet ja pihajuhlat.

Piha ja Terassi -teemassa taas pureudutaan pihan rakentamiseen, kesäolohuoneisiin, vihersisustamiseen ja vesiaiheisiin. Messuilla on myös piharakennusnäyttely.

Keittiöpuutarhaosiossa on mahdollista tutustua ”hortoiluun”, itseviljelyyn ja luomuun.

Puutarhanhoitoteeman alla on nähtävänä mm. puutarhakoneita.

Messujen yleiskoristelu syntyy ammattilaisten vahvoissa hyppysissä. Erilaisten puutarhatunnelmien luomisesta vastaavat alan huippuammattilaiset: Marianne Blom-Salola, Maarit Ketola, Paula Tiittanen ja Kirsi Sundholm.

Kukkivia ideoita ja tietoa ohjelmalavoilla

Piha & Puutarha tarjoaa ennätysmäisen suuren paketin tietoa ohjelmalavoilla. Messuilla kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja mm. pioneista ja orkideoista.

Keväisiä kukkasidontanäytöksiä tekee floristimestari Pirjo Koppi. Arboristi-puutarhuri Minna Toivasen puutarhatyönäytökset nähdään nekin messuilla päivittäin. Luomupuutarhuri Suvi Lehtonen luennoi laatikkoviljelystä ja kompostoinnista lauantaina 29.3. ja sunnuntaina 30.3. Taina Suonio Envirestä kertoo terveisiä Chelsea Flower Show`n kulisseista perjantaina 28.3.

Oma kokonaisuus vanhojen rakennusten ystäville ja remontoijille

Perinnekoti -osuuden alla on esillä mm. yksityinen, vuosikymmeniä kerätty pelargoniakokoelma. Luvassa on myös huonekasvierikoisuuksia suoraan Englannista. Kasveja tulee pieni erä myös myyntiin.

Luentoaiheita on monia, kuten energiansäästö vanhoissa taloissa. Turun yliopiston museologian laitos koostaa oppilaiden ja MTT:n kanssa aikakarusellinäyttelyn, jossa nähdään 1930-1970 -luvun tyyppikasveja suomalaisilla pihoilla. Perinnemyymälässä on myynnissä vanhoja kasvikantoja mm. Fredrika Runebergin puutarhasta.

Suositut Talotohtori Panu Kaila ja perinnemestari Hannu Rinne puhuvat myös messuilla täysille saleille. Mukaan mahtuu vielä runsas kattaus vanhoja työmenetelmiä ja –näytöksiä. Mukana on näytteilleasettajia Perinnekodin aihepiiristä.

Piha & Puutarha -messut 28.-30.3.2014 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa

Lisätietoa: www.pihapuutarhamessut.fi

Messutapahtuman järjestävät yhteistyössä Turun Messukeskus, Lounais-Suomen Puutarhayhdistys ja Ammattiopisto Livia.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

piha & puutarha -messut puutarhamessut