Puutarha-trendit Ruotsissa
TEKSTI ULLA KERVINEN
KUVAT ULLA PAAKKUNAINEN
 
Näytteilleasettelu ja iloiset tuotteet saivat hyvät pisteet. Kevään trendivärit oranssi, limenvihreä, oliivi, turkoosi ja sininen näkyivät keramiikkaruukuissa, pihakoristeissa, riippumatoissa, tuuliviireissä, tukikepeissä, linnunpelättimissä, pihaluudissa, jopa työkäsineissä.
Puroaihe höyryä tuottavine kivineen.
Puroaihe höyryä tuottavine kivineen.
Vanha ikkuna kokoaa lämpöä kasvualustaan ja suojaa taimia tuulelta.
Vanha ikkuna kokoaa lämpöä kasvualustaan ja suojaa taimia tuulelta.

 

Epämääräistä rihkamaa ei myyty juuri lainkaan. Kierrätys näkyi esineissä ja ideoissa. Pihakiveyksissä suosittiin isoja, antiikkisen ja käsin työstetyn näköisiä, erisävyisiä kiviä. Värilliset koristesorat ja japanilaishenkisyys näkyivät suunnittelussa. Monenlaiset vesiaiheet höyryineen, kivi-, metalli- ja keramiikkaesineet olivat näyttävästi esillä. Seinä- ja parvekekasvihuoneet, pienoiskasvihuoneet, lasiseinäiset huvimajat ja takorautarakenteiset paviljongit houkuttelivat pihapuuhiin, oleskeluun ja puutarhajuhliin.
 
Ruotsalaisuus näkyi kukka-aiheisissa saappaissa, tekstiileissä, värikkäissä työhaalareissa, -takeissa, -lakeissa ja esiliinoissa. Myös lapset huomioitiin: vesileikkeihin oli myynnissä pihanurmen kastelija, suihkuttava sammakko ja monenlaisia pihalle sopivia leikkikaluja, omia pieniä työkaluja, laukkuja, esiliinoja ja koristeellisia saappaita. Kesäkukkavalikoimassa oli erikoispelargonioita, kirjavia ruukkuorvokkeja, esikoita ja petunioita.
 
Lasten puutarhalaukku
Vastaavan lasten puutarhalaukun, 17,50 euroa, voi tilata osoitteesta kauppila.fi.
Muovikankaalla vuoratut kottikärryt
Muovikankaalla vuoratuista kottikärryistä saa idean maalata vanhat, ruostuneet kottikärrynsä.

 

Siemen- sekä sipuli- ja mukulaosastolla oli samoja uutuuslajikkeita, joita myydään meilläkin. Viherkasvipuolen suosikkeja olivat orkideat, ja varsinkin lapsivieraita kiinnostivat lihansyöjäkasvit.