Siirry pääsisältöön

Osallistu kilpailuun!

Voit voittaa Tempur-tyynyn

Piha ja puutarha: Puutarhurille kunnon työkalut

Piha
Suositun Vihervinkit- palstamme kirjoittaja, hortonomi Sinikka Neuvonen, valitsi kotipuutarhureille kokoelman hyviä työkaluja.
Puutarhurille kunnon työkalut
Suositun Vihervinkit-palstamme kirjoittaja, hortonomi Sinikka Neuvonen, valitsi kotipuutarhureille kokoelman hyviä työkaluja.
TEKSTI ANNE KORHONEN
KUVAT VALMISTAJIEN JA MAAHANTUOJIEN
 
NELSON TAIMIRASIA  
Syvyysmitalla varustettu taimilapio sopii istuttamiseen ja maan muokkaamiseen. Lord Nelsonin kapea alumiininen istutuslapio on tukeva ja käteen sopiva. Hinta noin 6 euroa, myynti hyvin varustetut tavaratalot ja puutarhaliikkeet kautta maan.
 
NELSON SIPULINISTUTIN  
Avattavalla sipuliraudalla istutat kukkasipulit nopeasti ja helposti. Lord Nelsonin sipulinistutinta saa tavarataloista ja puutarhaliikkeistä. Hinta noin 7 euroa.
 
14330  3-stegs sekatör  
Sekatöörit eli oksasakset sopivat 10–20-millisten oksien kevyeen leikkaamiseen. Kolminiveliset Karlstadin oksasakset 15,90 euroa, myynti Puutarhakeskus
Kauppila, myös postimyynti.
 
Haemmerlin kottikärryt  
Painavia multasäkkejä siirrellessäsi tarvitset tukevat ja kevyet kottikärryt. Haemmerlin kaksipyöräisten kärryjen hinta noin 120 euroa, myynti esimerkiksi Agrimarket.
 
HUSQVARNA OKSASAHA  
Kokoon taittuvalla oksasahalla siistit myös pensaat ja leikkaat ohuita puita. Terä on pitkäikäinen eikä kaipaa teroitusta. Se lukittuu paikalleen avattaessa. Kaksi pituutta,
180-millinen noin 20 euroa, 220-millinen noin 25 euroa. Jälleenmyyjät Husqvarnan kotisivuilta, husqvarna.fi.
 
Kahden käden viikate  
Perinteisellä kahden käden viikatteella niität ketterästi pihaniityt ja saunapolut. Härmän Taonnan viikate noin 30 euroa, myynti esimerkiksi K-rauta.
 
PITKÄVARTINEN OKSALEIKKURI  
Pitkävartisilla oksasaksilla leikkaat näppärästi paksutkin oksat yli kolmen metrin korkeudelta. Karlstadin oksasakset 33,90 euroa. Myynti esimerkiksi Kauppila, josta myös hintaesimerkki.
 
Fiskars heilurihara  
Heilurihara on mainio maan möyhentämiseen. Puuvartinen Fiskarsin heilurihara noin 21 euroa, myynti rautakaupat ja puutarhamyymälät.
 
Fiskars pistolapio  
Jämerä, teräsputkivartinen pistolapio sopii kaikkiin puutarhatöihin. Hinta noin 20 euroa, myynti rautakaupat ja puutarhamyymälät.
 
Fiskars rautaharava  
Kevyt, alumiinivartinen rautaharava käy esimerkiksi kasvimaan pinnan tasaukseen ja kukkapenkin muotoiluun. Fiskars Garden Light -rautaharava noin 22 euroa, myynti rautakaupat ja puutarhamyymälät.
 
Fiskars raivaussakset2  
Ohileikkaavilla raivaussaksilla voit leikata aivan oksan tyvestä. Ne sopivat erityisesti tuoreen puun leikkaamiseen. Fiskarsin puutarhan tehosakset noin 44 euroa, myynti esimerkiksi rautakaupat ja puutarhamyymälät.
 
BILTEMA PUUTARHAJÄTEASTIA  
Haravoidut lehdet on helppo kerätä siirreltävään keruusäkkiin. Bilteman puutarhajäteastia taittuu kokoon, tilavuus 137 litraa. Hinta 6,95 euroa.
 
Gardenaviuhkaharava in acti  
Viuhkaharava on tehokas mutta kevyt väline lehtien ja havunneulasten haravointiin. Gardenan XXL -harava noin 39 euroa, myynti puutarhamyymälät,
rautakauppojen puutarhaosastot ja alan liikkeet kautta maan.
 
Masi puutarhalapiotasakärki  
Tasakärkisellä puutarhalapiolla saat pihan rajaukset siisteiksi. Masi-Toolsin pistolapio noin 25 euroa, myynti esimerkiksi K-raudat ja Rautiat.
 
Masi puutarhatalikko  
Talikolla käännät maata tai korjaat satoa. Masi-Toolsin puutarhatalikossa on ergonomisesti oikeaoppinen kulma. Lakattu koivuvarsi on
mukava kädelle. Hinta noin 40 euroa, myynti esimerkiksi K-rauta.
 
GARDENA SORMIHARA IN ACTION  
Sormiharalla möyhennät ja kuohkeutat kukkapenkkiä tehokkaasti. Gardenan combisystem- pikkumöyhennin on korkealaatuista terästä, ja sen työleveys on 7 cm. Hinta noin 10 euroa, myynti puutarhamyymälät, rautakauppojen puutarhaosastot ja tavaratalot.
 
Yhteystietoja
• Agrimarket, agrimarket.fi
• Biltema, 0207 609510, biltema.fi
• Fiskars, fiskars.fi
• Gardena, gardena.fi
• Haemmerlin / Aronen J & K, (09) 724 7772, aronen.net
• Husqvarna, husqvarna.fi
• Härmän Taonta, (06) 484 8226, harmantaonta.fi.
• Kauppila, (02) 276 1544, kauppila.fi
• K-Rauta, k-rauta.fi
• Masi-Tools, masitools.com
• Nelsons, 0207 4399, nelson.fi
• Rautia, rautia.fi