MAINOS

Hans Välimäellä grilli kuumana

Piha

Kesällä kokataan nopeasti valmistuvia hampurilaisia ja pihvejä. Herkut onnistuvat omassa grillissäkin, kun raaka-aineet ja välineet ovat kohdallaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Linnanmäen huvipuistossa saa tänä kesänä myös hyvää ruokaa. Helsinkiläiset ravintoloitsijat laittoivat omat kuppilansa pystyyn Kattila-nimiseen ravintolaan. Yksi niistä on Hans Välimäen Midhill, jenkkityylinen hampurilaisravintola.

– Hyvään hampurilaiseen tarvitaan kunnon lihaa ja vaalea sämpylä. Kasvispihvin ja ruisleivän voi unohtaa, Hans toteaa.

Hampurilaiset kannattaa valmistella jo ennen pihvin grillaamista. Voitele sämpylät voilla ja grillaa ne nopeasti. Levitä toiselle sämpylälle majoneesia, pieneksi silputtua kevätsipulia ja ripaus tuoretta korianteria. Toiselle puoliskolle voi laittaa salaattia ja tomaattia.

Hyvään pihvinaudan jauhelihaan riittää mausteeksi pippuri. Suolankin voi jättää pois, jos muut täytteet ovat suolaisia. Muotoile pihvi käsissä ja grillaa sitä reilu minuutti per puoli. Kokoa hampurilainen ja tarjoa heti, kun liha on vielä tulikuuma.

– Myös paistettu lohi toimii hyvin sämpylän välissä ja sen mausteeksi lisään miso-kastiketta ja wasabia.

Juomaksi hampurilaisen kanssa Hans ottaa oluen tai makean kirsikkakokiksen.

Murea entrecôte-pihvi on parhaimillaan puolikypsäksi grillattuna. Hiiligrilli antaa parhaan aromin. Kasvit, ruukut ja luuta Plantagen, astiat Iittala.

Hans maailmalla

Grillaamaan kokki pääsee myös mökillä, suosikki on hiili- tai puulämmitteinen grilli. Ensi syksynä MTV3-kanavalla alkavassa Hansin matkassa -ohjelmassa nähdään ulkomailla asuvien tunnettujen suomalaisten keittiöitä ja vieraillaan elämyksellisissä ruokapaikoissa.

– Hongkongissa paistettiin kokonaisia possuja kaivonrenkaasta tehdyssä grillissä. Siinä olisi tyyliä myös omiin kesäjuhliin, Hans kertoo.

Myös kasvikset maistuvat lihan lisukkeena. Ennen grillaamista kovat vihannekset esikeitetään, pilkotaan isoiksi paloiksi ja marinoidaan mehukkaiksi. Grillivarustuksen Hans pitää yksinkertaisena, folio riittää avuksi monessa kohdassa.

– Satsaa hyviin raaka-aineisiin, kuuluu kokin neuvo.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

grillata grilli hiiligrilli kaasugrilli pallogrilli ruoka ruokareseptit