MAINOS

Huvimajat ja grillikodat – kesän huvitteluun ja kokkaukseen

Piha

Huvimajat tai grillikodat ovat mukava kokkailla ja nauttia herkkuja yhdessä perheen ja ystävien kesken. Tutustu vaihtoehtoihin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Huvimajat ja grillikodat houkuttelevat ulos grillaamaan ja viettämään aikaa yhdessä. Avonainen, seinätön katos riittää, jos kaipaat lähinnä suojaa auringonporotukselta. Seinälliset grillikodat, huvimajat ja kesäkeittiöt pidentävät kesäkautta sitä paremmin mitä tiiviimpiä ne ovat.

Grillikodat ovat – kuten nimikin kertoo – muodoltaan kotamaisia, ja niissä on usein ritilälattia. Tyypilliset huvimajat ovat 6- tai 8-kulmaisia. Kesäkeittiöinä myytävät rakennukset ovat muodoltaan tavallisesti ovaaleja, ja niissä on hieman enemmän tilaa kuin huvimajoissa.

Huvimajat ja grillikodat kesänviettoon

Tarkista lupa-asiat.

Ennen kuin teet kauppoja, tarkista rakennuslupa-asiat oman kuntasi rakennusviranomaisilta. Myyjä ei välttämättä osaa neuvoa, sillä lupakäytäntö vaihtelee eri kunnissa.

Maaperä ja rakennuksen rakenteet määräävät sen, millaiset perustukset huvimajaan tarvitaan. Valettu betonilaatta on varmin routimista vastaan, mutta useimmat mallit voidaan pystyttää myös pilarien tai betoniharkkojen varaan.

Huvimajat ja grillikodat on helppo pystyttää itsekin.

Rakennusalan ammattilainen saattaa pystyttää elementtirakenteisen huvimajan jopa muutamassa tunnissa, mutta omatoimirakentajan kannattaa pyytää kaveri apuun ja varata työhön muutama päivä. Hermojen säästämiseksi on hyvä varmistaa, että myyjä toimittaa elementtien mukana hyvät pystytysohjeet. Jos aikaa tai pystytyshaluja ei ole, huvimajan voi ostaa myös täydellisenä, asennuksen sisältävänä pakettina. Joillakin valmistajilla pystytys sisältyy automaattisesti hintaan.

Vertaile toimitussisältöjä

Kun valitset huvimajaa, vertaile toimitusten sisältöjä ja laske hinta myös niille tuotteille, jotka joudut hankkimaan lisäksi, esimerkiksi grilli ei välttämättä kuulu vakiovarustukseen. Ota huomioon myös rahdista aiheutuvat kulut.

Kiinnitä huomiota laatuun: kuinka tukeva huvimajan rakenne on? Onko avattavia ikkunoita tarpeeksi? Millaiset saranat ja heloitukset rakennuksessa on? Pääseekö lumi valumaan alas katolta? Jos lumi jää katolle, kestävätkö rakennuksen kattorakenteet lumikuormaa? Lämpölasit ovat eduksi, jos haluat käyttää huvimajaa muulloinkin kuin kesällä.

Katso esimerkkejä erilaisista huvimajoista ja grillikodista

(Huom! Malleissa ja hinnoissa on voinut tapahtua muutoksia artikkelin julkaisun jälkeen.)

 

Grillikodat

Porissa rakennettujen Porin Puupoikien huvimajat on tehty kuusesta. Kokovaihtoehtoja ovat esimerkiksi 6 tai 10 m². Huvimajan korkeus on 3,1 m ja halkaisija 3,1 tai 3,9 m. Lämpölasiset ikkunat on asennettu valmiiksi elementteihin, ja kaksi ikkunoista on avattavia. Pienempi huvimaja maksaa n. 2000 € ja isompi n. 2 500 €, porinpuupojat.fi.

Grillikodat

Pilha-paviljonki sopii kesällä oleskeluun, ruokailuun tai yöpymiseen. Talvella sitä voi käyttää varastona. Pilha-paviljonki maksaa 2 198 €. Kuusikulmaisen rakennuksen pinta-ala on 9,9 m², halkaisija 3,8 m ja korkeus 2,8 m. Yksinkertaiset ikkunat viidellä seinällä, yksi avattava ikkunapari. Tarkista toimitussisällöt ja ajankohtaiset tarjoukset yrityksen internet-sivuilta ultimatemarket.com.

Grillikodat

Kahdeksankulmainen huvimajan pinta-ala on 10 m² ja halkaisija 3,8 m. Toimitukseen sisältyy neljä lattiaelementtiä, viisi seinäelementtiä aukeavilla ikkunoilla, kaksi umpipaneloitua seinäelementtiä, yksi seinäelementti pariovilla, kattolappeet, kasaustarvikkeet ja ohjeet. Paketti ei sisällä kattohuopaa eikä nauloja. Hinta noin 2 700 €, klapinetti.fi.

Grillikodat

Kuusikulmainen huvimaja erottuu muista pyöröhirsiseinillään. Huvimajan korkeat seinät sekä suuret ikkunat luovat rakennukseen valoisan tilantunteen. Majan pintaala on 9,5 m² ja halkaisija 3,8 m. Hinta nin 2700 €. Hyvän Kaupan Paikka, hyvankaupanpaikka.fi.

Modernia muotoilua oleva Olotar-pihakeittiö oleskeluun ja ruokailuun. Isot ikkunat ja liukuovet tekevät tilasta valoisan ja viihtyisän. Kestopuurunko, lattian verhouksessa koivuvaneri tai mäntyinen lattialauta. Pinta-alat 10 – 23 m². Hinta alkaen n. 4600 euroa pihakeittiön pinta-alasta ja toimitustavasta riippuen. Hirsiveisto Laasonen, olotar.fi. 

Kahdeksankulmaisen Barbados Pavillon 10 -huvimajan pinta-ala on 10 m². Hinta täydellisenä elementtitoimituksena peruslattialla on n. 4 900 €. Huopakatelaatat n. 350 €. Lisävarusteena saa laminaatti- tai vinyl comfort-lattian, tehdasmaalauksen, harjalistat, lämpöeristeen, hyttysverhot, erkkeriulokkeen ja kattoerkkerin/-ikkunan. Erikokoisia ja -mallisia Bahamas ja Barbados Pavilloneja voi liittää toisiinsa isommiksi kokonaisuuksiksi, pavillon.fi.

Kodan grillissä voit paistaa lättyjä, makkaraa tai loimuttaa lohta. Timapuun grillikodat on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön, ja ne toimitetaan aina valmiiksi pystytettyinä. Noin 10-neliöisen kodan hinta on n. 6 500 € sisältää pystytyksen ja rahdin lisäksi täydellisen varustelun Lapin tavaroineen. Hinta ilman Lappi-varustusta on n. 500 euroa edullisempi. Timapuu, timapuu.fi ja grillikodat.com. 

15-neliöiseen Villa Albatros -kesäkeittiöön mahtuu ruokailuryhmä, keittiökalusteet ja vielä vaikka avattava vuodesohva vierasvuoteeksi. Albatrosista on myös pienempi, 12 neliöinen malli. Toimitussisältö on aina täydellinen eli se sisältää myös mm. kattohuovat, ruuvit ja helat. Puuosat toimitetaan puuvalmii na, jotta asiakas voi maalata huvimajan mieleisellään värillä. Grillillä varustettu 15-neliöinen Albatros maksaa noin 7 800 €. jalotakka.fi.

Lue myös: Valitse itsellesi sopiva grilliKaasugrilli grillauskuntoonGrillikausi loppuu – näin laitat grillin talviteloilleGrilli kuumenee joka toisessa suomalaiskodissa pian viikoittain – kesä saa miehet kokkaamaanGrillaus – ohjeita turvalliseen grillaukseenNyt grillataan – Suomelan vinkkilista kunnon grillausvälineisiinKamado on elinikäinen kumppani ja ekologinen valinta ja Joka neljäs suomalainen grillaa hiilillä – vältä nämä 3 virhettä 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

grilli grillikatos huvimaja huvimajat