MAINOS

Kasvimaalaatikot ja -ruukut oiva kasvupaikka yrteille ja kasviksille

Piha

Kasvimaalaatikko on oivallinen istutuspenkki yrteille, kasviksille ja kesäkukille.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Puutarhanhoito ja pihan laittaminen on trendikästä. Siihen halutaan satsata, mutta tuloksia halutaan nopeasti ja helposti. Uutena trendinä on kasvien istuttaminen ruukkuihin ja laatikoihin. Markkinoilla onkin tarjolla useita erilaisia valmiita kasvimaalaatikoita, tynnyreitä tai ruukkuja. Kokosimme istutusideat kukkivista ja syötävistä kasveista.

Kasvimaalaatikko on valmistettu kestävästä Siperian lehtikuusesta, joka on säänkestävä ilman minkäänlaista käsittelyä. Laatikko on erittäin helppo kasata. Pakkaus sisältää ruuvit, tarvitset vain ristipääruuvimeisselin ja vasaran.

Kaunista syötävää

Kasvualustaksi sopii luomukasvimaamulta, johon on hyvä sekoittaa hiekkaa. Taimet voi kattaa joko oljella tai ruohosilpulla. Kaikki kasvit ovat syötäviä ja monivuotisia. Oreganoon tulee keskikesällä kauniit valkoiset kukat ja timjamikin kukkii, jos jättää osan siitä latvomatta. Ananasmansikka on kypsänä melkein valkoinen, jonka linnutkin jättävät rauhaan. Aurinkoiselle paikalle. Noin 1 m².

Keskelle: oregano ’Hot & Spicy’ / 5 kpl.

Keskiympyrään: ryytisalvia ’Tricolor’ ja timjami ’Dooney Valley’ / 6 kpl

Reunoille: minttu chocolate ja ananasmansikka / 6 kpl

Mitä maksoi: noin 80 €

Intiaanikesä

Intiaanien historiallinen kumppanuuskasviyhdistelmä: maissit, pavut ja kurpitsat tuottavat satoa paahteessakin. Lisää kasvualustaan kompostoitua karjanlantaa. Noin 3 m².

Keskelle: maissi / 6 kpl

Keskiympyrään: ruusupapu ja tuoksuherne / 6 kpl

Reunoille: kesäkurpitsa / 3 kpl

Mitä maksoi: noin 50 €

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kasvimaa kesäkukat yrttitarha