Kekkilän Kesäopas on kehitetty konkreettiseksi avuksi kokemattomille ja vasta puutarhasta innostuneille kuluttajille. Se antaa sekä inspiraatiota että käytännön ideoita erilaisiin puutarhatoteutuksiin – niin pieniin kuin suuriinkin pihoihin.

– Kuluttajat tiedustelevat Kesäoppaan ilmestymistä joka vuosi malttamattomina. Lisäksi puutarhakauppiaat ovat ottaneet oppaamme ilolla kiireavukseen hektisessä kevätsesongissa. Olemme otettuja Kesäoppaamme saavuttamasta asemasta ja itse asiassa koemme, että meillä on vahvana brändinä jopa velvollisuus tarjota kuluttajille ja jälleenmyyjille laadukasta tietoa sekä asiantuntevaa opastusta, toteaa Kekkilän markkinointijohtaja ja Kesäoppaan päätoimittaja Ia Adlercreutz.

Kekkilän vuoden 2010 Kesäoppaassa esiteltyjen puutarhatoteutusten taustalla on puutarhuri, KTM Henrika Arle sekä muut Kekkilän puutarha-asiantuntijat. Opas sisältää puutarha-aiheisia artikkeleita, trendi-infoa sekä muun muassa käytännöllisiä ohjeita esimerkiksi kasvihuoneviljelyn aloittamiseen. Lisäksi Vuoden 2010 Kesäoppaassa on muun muassa kolumni tulevaisuudentutkija Roope Mokalta sekä reseptejä Helsingissä sijaitsevien Ravintola Kuurnan ja Ateljé Finnen ravintoloitsija-keittiömestari Antto Melasniemeltä. Kesäoppaan kuvista vastaavat valokuvaajat Hanna-Kaisa Hämäläinen, Hanna Marttinen ja Jeppe Tuomainen. Lehden taiton on toteuttanut dog design.

Vuoden 2010 opas on järjestyksessään viidestoista Kekkilän Kesäopas. Suuren kysynnän vuoksi Kesäoppaan painosmäärää on jälleen kasvatettu reilusti.

– Tänä vuonna Kekkilän Kesäoppaasta on otettu Suomessa 500 000 kappaleen painos, ja yhtä suureksi painosmäärä on kasvatettu myös Ruotsissa. Siellä Kekkilä toimii Hasselfors Garden -nimellä ja Kesäopas ilmestyy Blomma-nimisenä, Ia Adlercreutz kertoo.

Uusi, ilmainen Kekkilän Kesäopas on jaossa hyvin varustelluissa puutarhamyymälöissä. Lisäksi opasta jaetaan pientaloasukkaille suorajakeluna pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa. Painetun version lisäksi Kekkilän Kesäopas on luettavissa sähköisesti Kekkilän nettisivuilla osoitteessa kekkila.fi.