Tee yrttitarha ikkunalaudalle
Nyt on aika istuttaa keittiön ikkunalaudalle oma yrttitarha. Mausteyrtit tuoksuvat ihanasti ja itse kasvatettuina ne houkuttelevat haistamaan ja maistamaan.
  • Liota käsittelemättömät saviruukut yön yli vedessä ennen käyttöä, jotta ne eivät ime mullasta kosteutta itseensä.
  • Laita ruukun pohjalle parin sentin kerros kevytsoraa, jotta ylimääräinen kasteluvesi pääsee valumaan pois ruukusta.
  • Täytä ruukut Biolanin luonnonmukaisella, hiekkapitoisella Kylvö- ja Taimimullalla. Kostuta multa ja tiivistä kevyesti.
  • Ripota mullan pinnalle muutama siemen. Pienet siemenet, kuten basilika, kynteli ja mintut, itävät parhaiten valossa, joten niitä ei peitetä mullalla.
  • Kylvön jälkeen sumuta siemenet kosteiksi ja peitä ruukun pinta läpinäkyvällä muovilla kosteuden tasaamiseksi

Kasvata yrtit ikkunalaudalla

Ikkunalaudalla kasvatettavaksi soveltuvat esimerkiksi oregano, rakuuna, sitruunamelissa, basilika, tilli ja timjami. Nyt ei saa unohtaa myöskään maukkaita versoja, joista saa nopeasti kesänmakua salaatteihin, keittoihin ja patoihin. Myös kaupasta ostetuille ruukkuyrtille voit antaa uuden elämän siirtämällä ne kotona isompiin ruukkuihin ja ravinteikkaaseen multaan. Ennen istutusta poista muoviruukku varovasti juuripaakun ympäriltä.
Ensimmäiset viikot yrtit pärjäävät mullassa olevilla ravinteilla, mutta noin kuukauden kuluttua kylvöstä ne alkavat tarvita lannoitusta. Kun haluat kasvattaa yrttejä luonnonmukaisesti, käytä lannoitukseen Biolanin kanankakkaa tai Ruukun Voima Luonnonravinnenestettä. Annostele ravinnenestettä kasteluveden sekaan ja lisää kanankakkarakeita yrttiruukkuun kerran kuukaudessa pakkauksen ohjeen mukaan.