Yrttien hoito-ohjeet

Piha

Oikealla hoidolla varmistat yrttiesi sadon. Lue Suomelan ohjeet yrttien hoitoon!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Basilika.

Lämmin ja suojaisa kasvupaikka. Kasvialustan tulee olla ravinteikas ja vettä hyvin läpäisevä. Liiallista kastelua vältettävä. Mullan sekaan lannoitteeksi kanankakkaa. Runsaan sadon saamiseksi latvominen tärkeää.

Korianteri.

Viihtyy valossa ja lämpimällä kasvupaikalla. Vaatii multavan ja vettä hyvin läpäisevän kasvualustan. Liiallista kastelua vältettävä. Täysikasvuiset lehdet tulee poistaa säännöllisesti. Timjami. Valoisa ja lämmin kasvupaikka. Kylvöalustaksi hiekansekainen turvemulta ja valmiille taimille mullan, turpeen ja hiekan sekoitus. Kasvualustan voi pitää melko kuivana, liian ravinteikkaassa kasvualustassa yrtti muuttuu pehmeäksi ja maku kärsii. Latvominen säännöllisesti.

Rosmariini.

Kasvupaikan oltava erittäin lämmin, suojaisa ja valoisa. Kasvualustaksi sopii hiekan, mullan ja turpeen seos. Kasvualustan läpäistävä hyvin vettä mutta liiallista kastelua tulee välttää. Lannoittaminen tarpeen vain kukinnan jälkeen.

Persilja.

Osittain varjoinen kasvupaikka. Kasvualustaksi hiekan, mullan ja turpeen seos. Kasvualusta voi olla kostea ja siihen voi sekoittaa lantaa. Jos persiljan lehdet kellastuvat, latvominen auttaa.

Latvominen

Poistamalla kasvin latvassa sijaitseva kasvupiste, kasvi saadaan tuottamaan sivuversoja eli tuuhentumaan.

 

Lue myös yrteille tarkoitetuista pöytäpuutarhoista >

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.