Nuukana miehenä Tommi kaiveli varastoistaan kaiken mahdollisen ylitse jääneen materiaalin, mitä katoksen rakentamiseen voisi käyttää. Ja löytyihän sitä. Ostoslistalle päätyivät ainoastaan runkopuut ja ovien saranat.

Tommi suosittelee!

  • Kompostorin hankinta on järkevää koska…
  • Kaatopaikalle menevän jätteen määrä vähenee.
  • Voit hankkia pienemmän sekajäteastian mikä säästää kuluja.
  • Biojätteen voi hyödyntää puutarhassa kasvien multana ja lannoitteena.
  • Biojätteen kierrätys lisää kiinnostusta myös muuta kierrätystä kohtaan.

Katoksen rungon (48 x 95 mm PK) mitat hahmottuivat astioiden koon ja niiden kansien aukeamistarpeen mukaan.
Katoksen rungon (48 x 95 mm PK) mitat hahmottuivat astioiden koon ja niiden kansien aukeamistarpeen mukaan. Runkopuiden mitat tässä katoksessa ovat: Harjakorkeus 212 cm, kulmat 168 cm, kokonaisleveys 170 cm, – syvyys 90 cm. Tärkeää käytön kannalta on että kansilla on riittävästi tilaa aueta.

Talon peltikaton ylijäämäpaloista (Ruukki. Classic, tummanvihreä) saatiin katokselle upea hattu ja seinissä käytettiin talon julkisivun tyyliä.
Talon peltikaton ylijäämäpaloista (Ruukki. Classic, tummanvihreä) saatiin katokselle upea hattu ja seinissä käytettiin talon julkisivun tyyliä. Tässä laudoitus vielä ilman pystyrimoja.

Katos siirrettiin keskeneräisenä jo lopulliselle paikalleen portin viereen
Katos siirrettiin keskeneräisenä jo lopulliselle paikalleen portin viereen, koska sen paino alkoi käydä niin raskaaksi että siirtäminen myöhemmin olisi vaatinut isompaa nostoapua. Perustaksi riitti muutama kärryllinen kivituhkaa ja veljeltä saadut vanhat pihalaatat.

Katos viimeisteltynä ja astiat paikallaan
Katos viimeisteltynä ja astiat paikallaan. Katoksessa molemmat ”osastot” saivat oman valkoisen ristikko-oven. Ovien raamit (76×151 cm) tehtiin 48×48 mm ja sisäristikot 25×50 mm (45° kulmassa) sahatusta materiaalista. Biolanin biojäteastian mukana tulleet työkalut säilyvät kätevästi katoksen sisäpuolella.