Kierrätys tehostuu, kun kierrätyskeskukset siirtyvät nettiaikaan

Piha

Pian sinulla on mahdollisuus nähdä kierrätyskeskusten myytävänä olevat tuotteet kätevästi netistä. Uusi kierrätyskeskusten verkkopalvelu tulee tehostamaan tavaroiden liikkumista ja kierrättämistä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kierrätysverkko Oy on kehittänyt kierrättämisen nopeuttamiseksi ja helpottamiseksi järjestelmän, jonka avulla kierrätyskeskusten tavarat saadaan helposti kuvattua ja lisättyä yhteiseen verkkopalveluun.

Valmiiksi kehitetty ja testattu järjestelmä helpottaa kierrätyskeskusten siirtymistä nettiin: järjestelmä tarjotaan kokonaispalveluna, eikä kierrätyskeskusten tarvitse kantaa huolta laitteistoista ja niiden toimivuudesta.

”Lähtökohta kehittämisessä on ollut käytön helppous: jokaisen kierrätyskeskuksen työntekijän pitää pystyä omaksumaan käyttö ilman aiempia teknisiä taitoja. Toinen tärkeä asia on ollut se, että järjestelmän käyttöönotto- ja ylläpitokustannukset pysyvät kohtuullisina”, summaa Kierrätysverkko Oy:n toimitusjohtaja Harri Välimäki.

Kuvausjärjestelmä kierrätyskeskuksille

Nettipalvelun pilottiversio on jo nähtävisssä

Kierrätystoimialoille kehitettyä kuvausjärjestelmää ja verkkojulkaisualustaa on testattu syksystä 2011 saakka yhteistyössä hämeenlinnalaisen Työvalmennussäätiö Luotsin kanssa. Pilotin rahoittamiseen on osallistunut myös Sitra. Nettipalvelun pilottiversio on nähtävissä osoitteessa www.kiertis.fi. Tässä vaiheessa (syyskuu / 2012) tuotteita ei vielä voi ostaa netistä, mutta jatkossa myös etämyynti on mahdollista.

”Olemme syksystä asti testanneet Kierrätysverkon kehittämää järjestelmää. Toiminnallisuutta on parannettu koko ajan, ja nyt testipuolella kaikki toimii hyvin. Mielestämme järjestelmä on lähitulevaisuudessa valmis otettavaksi muidenkin kierrätyskeskusten käyttöön. Toimimme jatkossakin läheisessä yhteistyössä, jotta järjestelmää saadaan kehitettyä yhä paremmaksi”, toimitusjohtaja Liisa Tiilikkala Luotsi-säätiöstä kertoo.

Kierrätysverkko Oy:n tavoite on tuoda koko kierrätystoiminta nykypäivään. Kuvausjärjestelmän ja verkkojulkaisualustan valmistuminen on ollut ensimmäinen askel kohti tavoitetta. Seuraava askel on muodostaa valtakunnallinen kierrätystoimijoiden verkko, jonka sisällä myös tavaroiden kuljetus paikkakunnalta toiselle on mahdollista.

”Mitä enemmän toimijoita saamme innostettua mukaan kierrätyksen nykyaikaistamiseen, sitä paremmin saamme käytettyä tavaraa liikkumaan ympäri Suomen”, Harri Välimäki toteaa.

Lähde: Cision / Kierrätysverkko Oy

Kierrätysverkko Oy on yhteiskunnallinen yritys, jonka ensisijaisina tavoitteina on työllistää ihmisiä kierrätystoiminnan kautta sekä muuttaa maailmaa ekologisemmaksi.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kierrättäminen kierrätys kierrätyskeskus


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: