MAINOS

3 keinoa, joilla joulutähti pysyy pitkään terhakkaana

PihaSisustus

Joulutähti on kestävimpiä joulukukkiamme. Itsenäisyyspäivän aikaan hankittu joulutähti on teräkunnossa vielä uutenavuotenakin, kunhan muistaa pari hoitovinkkiä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Talven rapsutellessa nurkkia tekee usein mieli hankkia hieman väriä kotiin. Joulutähden iloisen punaiset, valkoiset, kermanväriset tai railakkaat uutuusvärit valaisevat talvisenkin hämärän. Millainen on hyvä lämpötila joulutähdelle? Entä miten valitset kaupassa parhaan joulutähden? Lue hoitovinkit ja nauti joulutähdistä pitkään!

1. Kastele joulutähteä kohtuullisesti!

Vaikka joulutähti onkin helppo hoidettava, yhtä se ei siedä: äärioloja. Tämä koskee myös kastelua. Litimärkä ruukkumulta tai aluslautasella seisova vesi näkyvät nopeasti joulutähden ulkonäössä, sillä lehdet alkavat kellastua ja putoilla.

Kastele joulutähteä uudelleen vasta sitten, kun mullan pinta on selkeästi kuivunut. Jos vettä valuu aluslautaselle tai suojaruukkuun, kaada se heti pois. Normaalisti joulutähteä ei tarvitse lannoittaa, mutta jos havittelet sen jatkokasvattamista, voit lisätä kasteluveteen tavallista ruukkukukkalannoitetta.

2. Säilytä joulutähti lämpimässä

Joulutähdet ovat kotoisin Meksikosta, joten lämpötilan lasku alle 15 asteen ei miellytä joulutähteä lainkaan. Muista tämä, kun ostat joulutähtiä. Asiantunteva kukkakauppias osaa pakata kukat sään mukaan, mutta jos pakkaat joulutähden itse, kääri sen ympärille tarpeeksi sanomalehtiä.

Kohtele joulutähteä kuin pikkulasta – ethän varmaan kuljettaisi vauvaa edes lyhyttä matkaa alasti pakkassäässä? Pelkälle kävelymatkalle marketista parkkipaikalle kymmenen asteen pakkasessa tarvitset noin kuusi kierrosta sanomalehteä joulutähden ympärille. Lämpöpussi on myös hyvä ja nopea keksintö, mutta sekään ei pidä kylmää ulkona kauan. Pakkassäällä ei kannatakaan suunnitella pitkää kävelyretkeä joulutähtien kanssa. Joulutähtiä ei myöskään kannata jättää auton lämmittämättömään peräkonttiin ajon ajaksi.

Jos ulkona on pakkasta, ja olet joutunut kuljettamaan joulutähteä ulkoilmassa pikkukipaisua enemmän, avaa paketti vasta vartin tai puolen tunnin kuluttua. Näin paketin sisällön lämpötila ehtii tasaantua paremmin lähelle huoneenlämpötilaa. Joulutähti viihtyy parhaiten 15–22 asteessa ja mahdollisimman valoisalla paikalla. Ikkunalaudan alla innokkaasti puhkuva lämpöpatteri voi kuitenkin kuivattaa lehtiä liikaa.

3. Valitse paras yksilö jo ostaessa

Ole tarkkana joulutähtiostoksilla ja valitse vain paras. Huolellisinkaan hoito ei auta, jos joulutähti on jo päässyt vaurioitumaan matkalla. Tarkista, että lehdistö on vahva ja palleromaiset kukat edelleen paikallaan tähden keskellä. Vältä riippuvalehtisiä yksilöitä, sillä ne ovat saattaneet saada kuljetus- tai varastointivaiheessa kylmää tai liikaa vettä. Kevyesti kuivahtaneen joulutähden sen sijaan saa vielä hoivattua kuntoon. Mullan kosteustilanteen voi nopeasti kokeilla sormella.

Vetääkö myyntipisteen lähellä? Esimerkiksi aivan suurten markettien ovien välittömässä läheisyydessä viima voi pakkaspäivänä viuhua niin, että joulutähdille se on liikaa. Ei myöskään maksa vaivaa hankkia joulutähtiä sisältäviä asetelmia, jotka myydään suoraan kylmäkaapista.

Joulutähti

Lue myös: Joulutähden saa kukkimaan itsekin, Tee itse! Joulutähti kauniisti esille, Näin joulukukat säilyvät hyvin pitkään, Joulukukkien hoito-ohjeet, Näin joulukukat menestyvätNäin hoidat joulutähteäsi ja Joulukukat voi hankkia hyvissä ajoin

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hoitovinkit joulu jouluruusu joulutähti kukat kukka puutarhan hoito puutarhanhoito


Lisää samasta aiheesta