1. Kun juurakko on jalkapallon kokoinen, jaa se pienempiin osiin. Halkaise keskikruunu keväällä terävällä, keitetyllä puukolla. Poista kuolleet juurenpätkät huolella, sillä ne mädättävät juurakon helposti.
  2. Jos asut Tampereen eteläpuolella, älä esikasvata daalioita. Alkukesän voimakas UV-säteily polttaa sisällä kasvatettujen daalioiden varret herkästi. Maatiaisdaalian juurakot ovat tanakoita ja lähtevät kasvuun pian maahan istuttamisen jälkeen.
  3. Aseta tuet valmiiksi heti istuttamisen jälkeen. Maatiaisdaaliat tarvitsevat tuen, sillä korkeina kasveina ne muuten kaatuvat helposti ja juurakko voi kärsiä.
  4. Lannoita daalioita typpipitoisella lannoitteella. Vanha kansa suosi vedellä laimennettua virtsaa – ja menetelmä on yhä käyttökelpoinen.
  5. Nosta juurakko ylös kaksi viikkoa syyspakkasten jälkeen. Tällöin kaikki vararavinteet ovat varmasti ehtineet kertyä mukulajuuriin.
  6. Talveta juurakot viileässä, mielellään +7…+8-asteisessa varastossa. Esimerkiksi perunakellari sopii tarkoitukseen hyvin. Jos juurakot ovat kuivia, lisää niiden ympärille multaa ja kastele paakut tasakosteiksi. Anna vettä seuraavan kerran helmikuussa ja viimeiseksi vielä vapun tienoilla.

Tämän artikkelin sisältö on tuotettu yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Puutarhaliiton kanssa. Artikkelin Copyright Kotipuutarha-lehti.