Kananmunat narsissien ympäröiminä Keltainen tulilatva
Pesä narsissien suojassa. Pese puhtaaksi pikkunarsissiruukun kukkasipulit ja aseta ne laakeaan maljaan reunoille. Puhalla tyhjäksi muutama kananmuna ja laita ne meriheinätupon päälle narsissien keskelle. Kaada varovasti astian pohjalle hiukan vettä ja koristele pesä höyhenillä. Kevyttä ja ilmavaa. Laita keltainen tulilatva muoviruukkuineen valkoiseen suojaruukkuun. Kiedo kasvin ympärille pari kierrosta villiviinin oksaa ja työnnä sen lomaan muutamia valkoisia höyheniä keventämään kokonaisuutta.

 

Helmihyasintti Onnenpensaan oksat maljakossa
Helmiä ikkunalla. Kiedo valkoisten helmihyasinttien ruukut keltaiseen silkkipaperiin ja sido ne suppuun vihreällä niinellä. Aseta ruukut ikkunalasien väliin. Viileässä helmihyasinttien kukinta kestää pitkään. Herkkä ja moderni. Jos maljakko on mielenkiintoinen, voivat kukat olla hyvinkin yksinkertaiset. Onnenpensaan keltaisina kukkivat oksat muodostavat valkoisen maljakon sormimaisissa suuaukoissa kauniin kimpun.

 

Pajut ja kanukat tarjottimella Auringonkukka kasvaa kananmunankuoresta
Nauti luonnon sävyistä. Leikkaa pajusta ja kanukoista erivärisiä oksia ja pätki ne noin 20 cm pitkiksi. Sido pätkät nippuihin kauniilla narulla ja aseta pystyyn laakealle tarjottimelle, jossa on tilkka vettä, narsissinkukkia ja koristekatetta. Pääsiäisaamun iloksi. Laita tyhjään kananmunankuoreen multaa ja pari auringonkukan siementä. Suloiset sirkkalehdet kertovat pian kevääntulosta. Muodosta useasta kuoresta hauskannäköinen ryhmä.

 

Vehnänoraat astiassa
Yllätys ruohikossa. Kylvä vehnänoraita tai kissanruohoa tiiviiksi ruohomatoksi kauniiseen astiaan. Kun oraat ovat kasvaneet noin 5 cm pitkiksi, aseta niiden keskelle koristeeksi kauniin muotoinen keltainen sitruuna. Astiat Järvenpään kukkatalo.

Tämän artikkelin sisältö on tuotettu yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Puutarhaliiton kanssa. Artikkelin Copyright Kotipuutarha-lehti.