Kasveille myytävää hapanta rodoturvetta ei tarvita, jos taimet istutetaan luonnostaan happameen metsämaahan. Kevät on parasta istutusaikaa molemmille. Koska taimia myydään useimmiten astiataimina, niitä voi istuttaa myös pitkin kesää.
Pensaille kaivetaan 50 senttiä syvä ja 50 senttiä leveä kuoppa, joka täytetään puoleen väliin turvemullalla. Paljasjuurisia taimia liotetaan puoli tuntia vedessä ennen istutusta ja astiataimet kastellaan ruukussa hyvissä ajoin reilusti ennen istutusta. Jos niiden juuret ovat kiertyneet paakun ympärillä rullalle, paakun uloin kerros rikotaan varovasti.
Kuningasatsalea
Onkohan kuningasatsalea saanut nimensä valkoisen kuningasliljan innoittamana?

Multa tiivistetään hyvin kevyesti ja vettä kaadetaan sangollinen tainta kohden juuristolle. Istutuksen jälkeenkin huolehditaan kastelusta kunnes taimi on kunnolla juurtunut. Nuoria taimia on hyvä kastella myös syksyllä. Juurenniska jätetään istutettaessa maan tasalle, mutta taimen ympärille lisätään muutama sentti multaa. Atsaleat ja alppiruusu eivät jatkossa kaipaa leikkaamista. Niistä poistetaan vain kuivat oksat keväällä.