Joulun kukkatrendejä 2011-2012

Piha

Kasvit ovat tärkeitä joulutunnelman luojia. Värit ovat vieläkin suosiossa, tänä vuonna jopa enemmän kuin viime vuosina.

1. Kasvit

 

Joulutähti, ritarinkukka ja hyasintti ovat edelleenkin joulusuosikkeja. Varsinkin joulutähdestä ilmaantuu vuosittain uusia lajikkeita, joihin kannattaa tutustua heti, kun niitä sattuu kohdalle. Usein erikoislajikkeiden määrät ovat sen verran pieniä, ettei niitä riitä tasaisesti kauppoihin joka puolille Suomea. Jouluruusun suosio on edelleen kasvussa. Kotimaisia tulppaaneita on tullut markkinoille jo lokakuussa, ja punaisesta leikkotulppaanista ollaan joulun aikaan tasaisen kiinnostuneita.

Joulukukissa ollaan kiinnostuneita runsaudesta. Olipa yksittäisen kasvin koko mikä tahansa, joulun tulee näyttää runsaalta. Samassa astiassa on monta hyasinttia, tiheä matto joulutähtiä tai kokonainen metsä ritarinkukkia. Saman vaikutelman saa tietysti myös sijoittamalla yksittäisissä ruukuissa olevat kasvit lähelle toisiaan ja koristelemalla ne yhteneväisesti.

2. Värit

 

Joulukukkien värisuosikki on edelleen perinteikäs punainen. Valkoisen kukkavärin suosio jatkuu edelleen, mutta pelkkä valkoinen joulusisustus ei ole enää yhtä muodikas kuin vielä pari joulua sitten. Nyt pitää olla värikkyyttä, ja sitähän taas saa helposti… kukilla.

3. Tuunaus jatkuu!

 

Olipa kasvi tai sen väri mikä tahansa, käsityön ja itse tekemisen suosio ei laannu. Varastosta löytyneen kuluneen suojaruukun saa peittoon vaikkapa kutomalla sopivan ”sukanvarsipötkylän” sen suojaksi. Jos resorinpätkän jättää päistään avoimeksi, se toimii vaikkapa säärenlämmittimenä. Tai säärenlämmitin toimiin kukkaruukun suojana, kuinka vaan.

4. Metallin hohdetta

 

Jouluunsa kiiltoa kaipaavat saavat nyt kaivaa vanhat metalliastiat ja -ruukut esille. Metallin kiilto ja muutenkin hillitty kimallus alkavat nostaa päätään kotikutoisuuden rinnalla. Varsinkin joulutähti mattapintaisine lehtineen tarjoaa hienon kontrastin kiiltelevälle ympäristölle. Ritarinkukan arvokkuus vain lisääntyy metallisessa suojaruukussa.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

joulu talvi


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: