Perennat ovat pihojen ja puutarhojen ydinkasvivalikoimaa.

Rakkaudesta perennoihin -kirja sisältää muun muassa kaavioita erilaisista kukkapenkeistä. Kirja kertoo myös malliesimerkeissä käytettyjen kasvien kappalemäärät. Kirjan avulla selvittää helposti esimerkiksi keskikesällä kukoistavan violettisävyisen kukkapenkin tekoon tarvittavat kasvilajit ja niiden määrät.

Kaikki kirjassa esitellyt kasvit ovat kotimaisia ja saatavilla eri puolilla Suomea. Kirja on tehty tiiviissä yhteistyössä Multasormi-puutarhamyymälöiden kanssa.

– Tämäntyyppinen kirja sopii konseptiimme ja ratkaisukeskeiseen palveluajatukseemme hyvin. Haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaiden tuotteiden lisäksi parhaat neuvot ja ohjeet onnistuneeseen pihan ja puutarhan hoitoon, perustelee tuoteryhmäpäällikkö Jouko Nieminen Multasormen lähtemistä mukaan kirjahankkeeseen.

Kirjan tekijät Ella Räty ja Irmeli Anttiroiko ovat puutarha-alan tunnettuja asiantuntijoita, kirjoittajia ja huippuosaajia. Taimistoviljelijät ry:n kasviasiantuntija Ella Räty on Kansainvälisen perennaliiton ISU:n tutkijajäsen ja Suomen edustaja. Hänen työhönsä kuuluu myös puutarha-alan ammattilaisten neuvominen. Hortonomi Irmeli Anttiroiko puolestaan tunnetaan monien puutarha-aiheisten kirjojen ja lehtiartikkeleiden kirjoittajana, joka välittää alan uusimmat suuntaukset myös kotipuutarhureille.

– Monivuotiset kasvit helpottavat pihan hoitoa hankalissa paikoissa.
Laajasta perennavalikoimasta löytyvät lajit pihan kaikkein varjoisimpiinkin kohtiin tai niin nopeasti leviävä laji, että istutusalue on vihreä jo samana kesänä, lupaavat kirjan kirjoittajat.

Ella Räty ja Irmeli Anttiroiko:
Rakkaudesta perennoihin – kukkaloisto koko kesäksi
ISBN 978-951-0-34682-2
WSOY 2009, sidottu, 144 sivua
koko 215 mm x 215 mm
Ovh. 32 euroa