Tee itse! Joulutähti kauniisti esille

Piha

Kaunis joulutähti ansaitsee myös kauniin esillepanon. Tässä muutamia vinkkejä siihen, kuinka voit laittaa joulutähden kauniisti esille.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tämän kauden ehdottomia hittituotteita ovat joulutähdet kasseissa. Ruukut kiedotaan vedenpitävään kelmuun ja laitetaan pieniin lahjakasseihin. Juhlavaa tunnelmaa korostavat kultaiset koristeet. Kassijoulutähti sopii sekä lahjaksi että luovaan pöytäkoristeluun.

Vaaleanpunainen joulutähti
Viileä pinkki on upea vaihtoehto perinteiselle joulutähden punaiselle
. Vaaleanpunainen joulutähti on säteilevän raikkaan näköinen yksinkertaisessa sinkkisessä suojaruukussa, joka on maalattu vihreällä pohjavärillä ja kullanvärisellä akryylimaalilla. Ruukussa on käytetty joulutähden leikko-oksia, joita on heti leikkaamisen jälkeen pidetty hetki kynttilänliekissä niin, että maitiaisneste jähmettyy ja estää oksien kuivumisen. Oksat asetellaan joulukuusenkoristeiden kanssa kostealla kukkasienellä täytettyyn astiaan.

Tummanpunainen joulutähti
Tässä tähdessä on asennetta
! Tummanpunaisena ja tyylikkään muotoisena se on upea näky. Sopivat koristeet antavat joulutähdelle lisähohdetta yhdessä hoikkaa yleisvaikutelmaa korostavan korkean ruukun kanssa. Suuret kiiltävät joulupallot ja helmiäistapetilla verhoiltu saviruukku vakuuttavat kaikki joulutähden juhlavuudesta. Loppuosa tapettirullaa sopii lahjojen paketointiin tai vaikkapa joulukorttien askarteluun.

Tapetti joulutähden ruukun koristeena
Talvella ei pihtailla koristelun runsaudessa tai juhlavuudessa
. Upean kiiltävät materiaalit, kankaat ja tapetit ylellisen koristeellisine kuvioineen kuuluvat juuri pimeään vuodenaikaan. Laita tapettiliuska kahden sisäkkäisen lasiastian väliin, ja istuta joulutähti sisempään astiaan. Näin joulutähti saa tyylikkään suojaruukun.

(Teko)turkiksen kosketus..

Joulutähti korostaa kauneuttaan muhkealla juhlaturkilla. Asetelmassa käytetään punavalkoista joulutähteä, jonka lehdet ovat syväliuskaiset. Tällainen koristus syntyy helposti myös kotona:

Kiinnitä kaksipuolista teippiä yksinkertaiseen lasiastiaan
Kiinnitä kaksipuolista teippiä yksinkertaiseen lasiastiaan, ylhäältä alas. Astia saa olla n. 30 cm korkea ja läpimitaltaan n. 20 cm.

Kiedo astia tiukasti tekoturkikseen.
Kiedo astia tiukasti tekoturkikseen. Taita astian suun kohdalta ylijäämäturkis kevyesti astian sisään.

Kiedo kahta erisävyistä beigenväristä satiininauhaa kierroksen verran tiukasti astian ympärille
Kiedo kahta erisävyistä beigenväristä satiininauhaa kierroksen verran tiukasti astian ympärille ja kiinnitä alku- ja loppupää toisiinsa nitojalla.

Tee satiiniruusuke etukäteen ja kiinnitä se alempaan satiininauhaan niin, ettei kiinnityskohta näy.
Tee satiiniruusuke etukäteen ja kiinnitä se alempaan satiininauhaan niin, ettei kiinnityskohta näy.

Rypistetty paperinpala ruukun pohjalla takaa että joulutähti on astiassa oikealla korkeudella.
Rypistetty paperinpala takaa että joulutähti on astiassa oikealla korkeudella.

Laita joulutähtiruukku pieneen muovipussiin, jotta kosteus ei pääse karkaamaan.
Laita joulutähtiruukku pieneen muovipussiin, jotta kosteus ei pääse karkaamaan.

Haute couturea joulutähdellä!

Tavallinen kukkaruukku on jo aikansa elänyt. Nyt on aika siirtyä erikoisiin astioihin ja ruukkuihin. Kermanvärisillä minijoulutähdillä on hienot neulotut vaatteet plyysikauluksineen ja lasihelmikoruineen. Erilaista ja takuulla luovaa!

Ompele palanen tekoturkista sopivan neulepalan, erimerkiksi hihan, reunaan. Vedä valmis hihansuu kapeiden, korkeiden lasien päälle.
Ompele palanen tekoturkista sopivan neulepalan, erimerkiksi hihan, reunaan. Vedä valmis hihansuu kapeiden, korkeiden lasien päälle.

Laita sopiva pala kosteaa kukkasientä lasiin.
Laita sopiva pala kosteaa kukkasientä lasiin.

Pidä kermanvärisen joulutähden leikko-oksien tyviä hetken aikaa kynttilänliekissä heti leikkaamisen jälkeen.
Pidä kermanvärisen joulutähden leikko-oksien tyviä hetken aikaa kynttilänliekissä heti leikkaamisen jälkeen. Valkoisesta maitiaisnesteestä tulee paksumpaa ja sen vuoto tyrehtyy. Näin oksat pysyvät hyvässä kunnossa pidempään.

Laita esivalmistellut joulutähden oksat kukkasieneen.
Laita esivalmistellut joulutähden oksat kukkasieneen.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

askartelu joulukukat joulutähti


Kysy asiantuntijalta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: