Paikattavan nurmikon pinta rikotaan ja siemenien kylvöalustaksi levitetään 1-2 cm kerros Biolanin Multaa Nurmikolle.

Ennen haravointia maan on kuitenkin annettava kuivahtaa, sillä märällä nurmikolla kävely tiivistää maata turhaan. Vanhan nurmikon kasvua voidaan elvyttää hiekkapitoisella Multa Nurmikolle -katteella. Kate lisää nurmiheinien versomista ja parantaa kulutuksenkestoa. Kate levitetään keväällä haravoidun nurmikon päälle. Sopiva katteen paksuus on noin sentti. Katteen alla maan pieneliötoiminta vilkastuu, mistä seuraa maan rakenteen ja ilmanvaihdon paraneminen sekä juuriston voimistuminen.

Keväällä nurmikossa saattaa olla kohtia, joista nurmiheinät ovat kuolleet kokonaan. Ennen paikkauskylvöä maan pinta rikotaan esimerkiksi rautaharavalla voimakkaasti haravoiden ja päälle levitetään parin sentin kerros Multaa Nurmikolle. Nurmikonsiemenet peitetään kevyesti haravoimalla ja kylvös tiivistetään vaikka jaloin polkemalla. Kylvöstä pidetään tasaisen kosteana, kunnes siemenet ovat itäneet.

Lannoituksen aika on keväällä, kun nurmikko on jo lähtenyt kasvuun. Pitkävaikutteisia lannoitteita käytettäessä yleensä kertalannoitus keväällä riittää. Luonnonmukaisesta Biolan Nurmikkolannoitteesta ravinteita vapautuu pikkuhiljaa koko kesän ajan, eikä kasvu rehevöidy liikaa. Nurmikkolannoiterakeessa on mukana myös kalkkia, joten erillistä ylläpitokalkitusta ei tarvita. Lannoitettu, vahvassa kasvussa oleva tiheä nurmikko pystyy kilpailemaan paremmin myös sammalta ja rikkakasveja vastaan.

Artikkelin lähde Biolan.