MAINOS

Siisti piha kiveämällä – aitoa kiveä vai betonia?

Piha

Voit valita pihakiveyksen materiaaliksi luonnonkiviä tai betonikiviä tai -laattoja. Molemmista on lukuisia erilaisia vaihtoehtoja.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Yhdistele eri kivilajeja tai saman kivilajin eri kokoja ja muotoja keskenään. Myös puu sopii hyvin kiven seuraksi. Istuta kivialueiden väliin kasveja tuomaan pehmeyttä.

Luonnonkivet: liuskekivet, seulanpääkivet, graniittilaatat, nupuja noppakivet, joiden pinta voidaan käsitellä eri tavoin, esimerkiksi lohkomalla, polttamalla tai ristipäähakkaamalla.

Betoniset pihanpäällysteet

Betonikiviä käytetään kestävyyttä vaativissa paikoissa, kuten ajoväylillä ja autotallin edustalla. Laatat sopivat patioille, terasseille ja pihapoluille. Betonilaatan pinta voidaan käsitellä monin tavoin. Pinta voi olla esimerkiksi sileä tai karheaksi hiekkapuhallettu tai pinnassa voi olla hiekkarouhetta.

Laatat on voitu käsitellä vanhannäkšisiksi, patinoituneiksi tai niissä voi olla koristelua, jonka ansiosta ne näyttävät luonnonkiveltä.

Jyrkkiin rinteisiin sopii reikäkivi, jonka keskelle kylvetään nurmikon siemeniä tai istutetaan maanpeittokasveja.

Pihakiveys viimeistelläänreunakivillä. Sadevedet voidaan ohjata betonista valmistettuihin vesikouruihin. Muurikivistä voidaan rakentaa pihaan pengerryksiä ja aitoja.

Teksti: Anne Kytölä, kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

alue autotalli betoni graniitti hiekka kiveys kivi koristelu