Aurinkovarjon tankoon kiinnitettävä pöytätaso
Se näyttää kovin pieneltä, mutta siinä on juuri sopivasti tilaa iltapäiväkahveille tai parille jääkylmälle juomalle. Katso tästä, miten helposti teet aurinkovarjon tankoon kiinnitettävän pöytätason!
Kuumana kesäpäivänä aurinkovarjo suojaa mukavasti pahimmalta paahteelta. Vielä houkuttelevammaksi varjoisan keitaan tekee tankoon kiinnitetty pöytä tarjoiluineen.

Pyöreän pöydän säde on 25 cm. Läpimitaltaan 50 cm pöytä on juuri riittävän suuri kahdelle hengelle.

Hio ensin reuna sileäksi hiomapaperilla ja poraa sitten levyn keskelle reikä, jonka läpimitta on pari milliä tankoa suurempi. Kahdesta höylätystä listasta koottu, pähkinänsärkijää muistuttava pidin kiinnitetään tukevasti pöytälevyn alapuolelle.

Pöydän aineet:
9 tai 12 mm vaneria
– 1 pöytälevy, Ø 500 mm

33 x 33 mm listaa
– 2 pidintä, 200 mm

Muuta
– 1 lehtisarana, 32 x 38 mm
– 1 kpl 8 x 80 mm puuruuvi aluslevyineen ja siipimuttereineen
Hinta noin 20 euroa.

1. Purista kaksi listaa ruuvipuristimilla yhteen. Poraa reikä sauman keskilinjalle, jolloin kummakin listan lappeeseen muodostuu puoliympyrän muotoinen kolo. Kolon (poran) pitää olla pari milliä pienempi kuin aurinkovarjon tanko, jotta pitimen voisi kiristää hyvin.

2. Asenna pitkälehtinen lehtisarana listojen toiseen päähän. Toiseen päähän, 30 mm etäisyydelle päästä, porataan reikä puuruuvia varten. Ruuvi kiinnitetään siipimutterilla, ja aluslevy alle.

3. Liimaa ja ruuvaa pitimen toinen puolisko pöytälevyyn niin, että pitimen ja pöytälevyn reiät tulevat täsmälleen samalle kohdalle. Käsittele lopuksi pöytälevy värittömällä sekä peittävällä puunsuoja-aineella, jotta se kestäisi sään rasituksia mahdollisimman hyvin.

Vinkki:
Mallipöydän koko on sopiva pienille aurinkovarjoille. Yhtä hyvin voit tehdä jättivarjoon sopivan pöydän käyttämällä suurempaa levyä. Myös levyn keskellä oleva reikä täytyy silloin suurentaa varjon tankoon sopivaksi ja pitimistä tehdä niin tukevia, että ne kestävät levyn painon.