Kuvassa Roma-jatkopöytä ja säätötuolit. Myynti Asko.
  • Öljy imeytyy parhaiten puhtaalle puupinnalle. Jos pelkkä vesipesu ei riitä puhdistamaan kalusteita, pesua voi tehostaa kovapuille tarkoitetuilla pesuaineilla.
  • Home tai sieni näkyvät tavallisesti puun pinnassa tummina läikkinä. Niitä voidaan poistaa pesemällä kalusteet huolellisesti puunpuhdistusaineella ja tarvittaessa toistaa käsittely. Mikäli puunpuhdistusaine ei auta, kannattaa kokeilla vahvaa klooriliuosta, joka huuhdellaan lopuksi huolellisesti vedellä pois puun pinnalta. Viimeisenä keinona saattaa toimia tummentumien hiominen varovaisesti hiekkapaperilla, kunnes tummentumien alta tulee terve puu näkyviin.
  • Öljy levitetään kuivalle puupinnalle. Öljyämiseen käytetään kovapuulle tarkoitettua öljyä, jonka voi levittää esimerkiksi sienen tai pensselin avulla. Parhaan tuloksen saa aikaan levittämällä öljyä useita kerroksia noin puolen tunnin välein, kunnes puu on täysin kyllästetty öljyllä. Puolen tunnin kuluttua viimeisestä käsittelystä ylimääräinen öljy pyyhitään pois.
  • Puiset kalusteet reagoivat voimakkaasti ilmankosteuden vaihteluihin, mikä löystyttää kalusteiden ruuveja. Siksi onkin tärkeää kiristää ruuveja säännöllisin väliajoin.
  • Paras säilytyspaikka puutarhakalusteille on autotalli tai katos, jossa ne ovat suojassa vedeltä ja lumelta, mutta saavat kuitenkin ilmaa. Kalusteita ei saa peittää hengittämättömällä peitteellä, kuten muovilla. Kuivassa ja lämpimässä tilassa säilyttäminen kuivattaa kalusteita liikaa.

Artikkelin lähteenä on käytetty JYSKin tuottamaa puutarhakalusteiden hoitoartikkelia, joka on julkaistu Deski-palvelussa .