Tummuneiden muovikalusteiden valkaisu
Tuhansittain valkoisia muovisia pihakalusteita viedään vuosittain roskiin tai poltetaan. Syynä on niiden tummuminen. Tässä puhdistusohje.
Lähes Euroopan valloittaneeksi pihakalusteeksi on kirinyt italialainen valkoinen muovituoli. Sen on halpa, miellyttävän näköinen ja kevyt. Hyvä kuin mikä, mutta siinä on yksi ongelma.

Kaupungeissa nämä tuolit ja pöydät likaantuvat tummiksi. Aluksi ne ovat kiiltäviä ja helppoja puhdista, mutta parin vuoden kuluttua auringon UV-säteily on himmentänyt pinnan ja sen jälkeen alkaa likaantuminen.

Kalusteiden puhdistus aloitetaan astianpesuaineella. Vielä aika hyväkuntoiset pinnat puhdistuvat näin. Seuraavaksi valitaan voimakas emäksinen pesuaine eli kidesooda (maali- ja rautakaupat), Andy tai Domestos.

Elleivät edelliset keinot riittäneet, puhdistusta voi jatkaa maalin ohenteella tai spriillä. Erittäin tehokkaita ovat autojen pesuun tarkoitetut ns. mikropesuaineet.

Viimeinen valkaisukeino on kalusteen kevyt hionta. Ei kuivana, vaan tekemällä pesuaineliete spriistä ja hienosta kalkista. Saman asian ajaa luonnollisesti Vimin kaltainen hankausneste.

1. Uutena valkoinen pihatuoli on kaunis ja kiiltävä, mutta ei parin vuoden kuluttua. Pesuaine je vesi auttavat, mutta …

2. alkuperäinen valkoisuus ei tule takaisin. Tuolin voi hioa vielä kalkista ja spriistä sekoitetulla tahnalla, …

3. minkä jälkeen tuoli vahataan huonekalu- tai autovahalla.
Vahaus ehkäisee likaantumista.